Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwollenaar Carlos Platier Luna rent 103 kilometer voor vluchtelingen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het Rode Kruis vraagt in september met de actie ‘Kilometers voor Kansen’ aandacht voor de moeilijke en gevaarlijke reizen die migranten afleggen. De Zwolse judoka Carlos Platier Luna (27) is van plan 103 kilometer te gaan hardlopen en hoopt daarmee zoveel mogelijk geld op te halen. 

Doel van ‘Kilometers voor Kansen’ is om in de maand september zoveel mogelijk kilometers af te leggen om geld op te halen voor mensen die op de vlucht zijn. Voor zo’n tachtig miljoen mensen ter wereld is een tocht van vele kilometers de enige uitweg uit oorlog, honger of armoede, meldt het Rode Kruis. Carlos voelt zich betrokken bij het lot van migranten. “Ik doe mee met kilometers voor kansen omdat ik door mijn sportieve prestaties vluchtelingen over de hele wereld kan helpen. Ik ga tien keer tien kilometer en een beetje afleggen om in totaal op 103 kilometer uit te komen, dit is voor mij een realistische afstand die ik in de maand september hardlopend kan afleggen.”

Actiepagina

Op de website www.kilometersvoorkansen.nl kan iedereen zich individueel of als team aanmelden en een actiepagina aanmaken. Deelnemers kunnen fietsen, wandelen, hardlopen, roeien, skeeleren of op een andere manier kilometers maken, als ze maar in beweging komen. Vier bekende migratieroutes dienen als doelafstand: Oost- naar West-Bosnië (103 kilometer), Ethiopië naar Soedan (235 kilometer), Libië naar Sicilië (658 kilometer) en Venezuela naar Colombia (713 kilometer). Maar deelnemers kunnen ook een zelfgekozen afstand kiezen. 

Win-win

Carlos heeft een teampagina aangemaakt en een streefbedrag van vijfhonderd euro aangegeven. Carlos: “Via mijn netwerk op social media heb ik al veel mensen enthousiast kunnen maken voor de actie. Het streefbedrag is daarmee al ruim behaald dus ik hoop nu stiekem dat we richting de duizend euro kunnen gaan. Mensen kunnen al sponsoren vanaf een euro, alle kleine beetjes helpen. Zelf gaan lopen en sponsors zoeken, kan natuurlijk ook. Zo kan je én zelf fit worden én vluchtelingen helpen. Dat is win-win.”

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 13 uur geleden