Het amateurvoetbalseizoen is weer begonnen.
Het amateurvoetbalseizoen is weer begonnen. Foto: Unsplash

Beker: Be Quick ‘28 wint spektakelstuk en WVF klopt oud-trainer Beijen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL 

Het nieuwe voetbalseizoen is officieel begonnen met het toernooi om de districtsbeker. In de poules met eerste- en tweedeklassers gaan er twee ploegen door en bij lager spelende clubs plaatsen alleen de groepswinnaars zich voor de knock out-fase. Tweedeklassers Be Quick ‘28 en WVF begonnen zaterdag met mooie zeges. 

WVF maakt indruk in deze nog prille beginfase van het seizoen. Na overwinningen op eersteklassers DOS Kampen en KHC in het Berend Elzerman Toernooi won de Zwolse tweedeklasser het eerste bekerduel met 4-0 van Wijhe ‘92, de ploeg van John Beijen. Een pijnlijk weerzien voor de Zwolse trainer, die ooit zes seizoenen trainer was in Westenholte. WVF domineerde van meet af aan en won dik verdiend door doelpunten van Max Goudbeek, Dani van der Steege, Bas Koenen en Dean Vreugdenhil. 

Dat Marcel Boudesteijn zijn ploegen graag aanvallend laat voetballen is bekend, maar dat elke wedstrijd zo’n spektakel wordt als zijn eerste officiële duel als trainer van Be Quick ‘28 is onwaarschijnlijk. Chris van Lith tekende in blessuretijd voor de winnende treffer, de 6-5. Na de eerste helft stond het 4-3. 

Voor Zwolsche Boys en CSV ‘28 wordt het lastig de knock out-fase te bereiken na nederlagen in respectievelijk Daarlerveen en Mariënberg. Op zaterdag 18 september staan de Zwolse ploegen tegenover elkaar in Stadshagen. Het is naast Dieze West-HTC de enige Zwolse derby in de groepsfase van dit bekertoernooi.

Uitslagen Zwolse clubs

Eerste/tweede klasse: PH-SVI 1-2, WVF-Wijhe ‘92 4-0, Z.A.C.-Nunspeet 0-3, Be Quick ‘28-Lemelerveld 6-5. Derde/vierde klasse: Dieze West-HTC 2-0, Daarlerveen-Zwolsche Boys 2-1, Mariënberg-CSV ‘28 1-0, VSW-WZC Wapenveld 3-1, Nieuwleusen-Wijthmen 3-0, SV Zwolle-Lettele 1-2, Robur et Velocitas-FC Ulu Spor 8-0.