Afbeelding
Foto: BrugMedia

Wandelaar en patissier Peter van der Molen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Algemeen

ZWOLLE - Burgemeester Peter Snijders heeft woensdagavond de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt aan Zwollenaar Peter van der Molen. De overhandiging had plaats in het Wandelhonk van de Zwolse Wandel Verenigingen (ZWV) aan de Veemarkt. 

Van der Molen is een verenigingsman die naam heeft gemaakt binnen de lokale, regionale en landelijke wandelsport. Op vrijwillige basis zet hij zich al ruim 25 jaar in voor de wandelsport. Sinds 1994 is hij een van de drijvende krachten achter wandelsportvereniging Wipstrikkwartier waarvan hij sinds 2006 voorzitter is. De vereniging groeide onder zijn leiding uit tot een vitale en toonaangevende organisatie. Ook is hij actief betrokken bij de Zwolse Avondvierdaagse. Met bijna negenduizend deelnemers, waaronder vooral basisschoolleerlingen, is de Zwolse vierdaagse de grootste in ons land. Ook bij andere wandelevenementen in de stad is Van der Molen betrokken.

Bestuurder 

Hij is tevens grondlegger van de Falcon Walk. De wandeling werd mede door zijn inzet opgenomen in het kennismakingsprogramma van de Nijmeegse Vierdaagse. Voor de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) is Van der Molen een bevlogen bestuurder. Zo was hij jarenlang voorzitter van de regio Overijssel-Flevoland. Tot op heden is hij betrokken als accountmanager en adviseur. 

Patissier

In zijn loopbaan sloeg Van der Molen eind 2013 een andere weg in. Na 25 jaar bij Defensie nam hij - van huis uit patissier - Bonbonnerie Borrel over en maakte zo zijn droom waar. In relatief korte tijd wist hij van de chocolaterie een moderne en succesvolle onderneming te maken die in Zwolle en de regio bekend staat om zijn exclusieve chocoladeproducten. Recent verhuisde de Bonbonnerie naar een nieuwe locatie aan de Diezerstraat.