Afbeelding
Foto: Frank van Hienen

Honderdjarige muziekvereniging Nooit Gedacht ontvangt Koninklijke Erepenning

Algemeen

ZWOLLE - Burgemeester Peter Snijders heeft zaterdag de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan muziekvereniging Nooit Gedacht. Dat gebeurde tijdens een kleine bijeenkomst in dorpshuis De Molenkamp in Windesheim. De vereniging bestond op 15 februari 2021 honderd jaar. 

De viering en uitreiking konden toen in verband met corona niet doorgaan. De burgemeester stuurde daarom die dag een videoboodschap om de eeuweling te feliciteren. Al een eeuw lang is Nooit Gedacht een begrip in Windesheim. Binnen deze gemeenschap speelt Nooit Gedacht van oudsher een verbindende rol. Het begon allemaal met het initiatief van de heren Kamphuis, Nijland en Scheppink, 21 leden en tweedehands instrumenten voor 210 gulden.

Bevrijding

In de loop der jaren heeft de vereniging een mooie verzameling instrumenten opgebouwd: ieder lid krijgt een instrument of baton in bruikleen. Fanfareorkest, drumband en majorettes worden ‘gedragen’ door de dorpsgemeenschap. De muzikale activiteiten en aanschaf van nieuwe uniformen worden nog steeds mede door de gemeenschap mogelijk gemaakt. Tijdens de bezetting vijzelde Nooit Gedacht het moreel op en bij de bevrijding verhoogde zij de feestvreugde. Tot op de dag van vandaag kan Windesheim op de muzikale inzet van Nooit Gedacht rekenen bij diverse vieringen en herdenkingen.

Springlevend
Anno 2021 is Nooit Gedacht een vereniging voor jong en oud en met een breed repertoire. Een vereniging waar wordt geïnvesteerd in talent en saamhorigheid. De Koninklijke Erepenning is de ultieme waardering voor al die generaties muziekliefhebbers die Nooit Gedacht hebben gemaakt tot wat het nu is: een springlevende vereniging die midden in de samenleving staat en daaraan actief aan bijdraagt.

Afbeelding