Een thuiswedstrijd van Sparta in Stadshagen.
Een thuiswedstrijd van Sparta in Stadshagen. Foto: Mark de Rooij

‘Hoop dat we in de overgangsklasse kunnen blijven’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

KORFBAL 

Zonder de topscorer van de voorbereiding, Marit Strating, heeft Sparta de eerste wedstrijd van het seizoen verloren. In de overgangsklasse trok Ritola met 17-16 aan het langste eind. 

Strating, die dit seizoen terugkeerde op het oude nest na een avontuur bij DOS ‘46, was topschutter in het laatste oefenduel, waarin juist nipt van Ritola werd gewonnen. De eerste competitiewedstrijd moest de korfbalster geblesseerd aan zich voorbij laten gaan. Toch ging het aanvankelijk de goede kant op. Na een 8-10 voorsprong bij rust liep Sparta uit naar 8-12, maar die voorsprong kon het niet vasthouden. “Ritola ging erop en erover met twee ballen waarvan je denkt ‘hoe is het mogelijk’. In de slotfase konden wij weer langszij komen, maar dat lukte helaas niet. We hebben redelijk gespeeld”, vond trainer Wilco van den Bos, die spreekt van een opstartfase waarin hij nog niet te veel waarde wil hechten aan een resultaat. “Ik ben ervan overtuigd dat we uiteindelijk beter gaan worden. Ik hoop dat we dit seizoen in de overgangsklasse kunnen blijven”, aldus Van den Bos, die zijn trainerschap bij Sparta combineert met het bondscoachschap van Duitsland. 

Dat betekent dat hij niet bij elke training en wedstrijd aanwezig kan zijn. Zo miste hij deze week de dinsdagavondtraining omdat hij met het Duitse team op Papendal een oefenwedstrijd speelde. Van den Bos verraste drie jaren geleden vriend en vijand door met Duitsland de finale te halen van de EK korfbal en hoopt dat kunststukje op de komende EK, eind oktober, te evenaren. Het is daardoor wel een heel drukke periode voor de trainer. 

Van den Bos gaat in aanloop naar de EK op trainingskamp met de Duitse ploeg en mist in totaal vier competitieduels van Sparta. “Dat is best veel en dat is vervelend, maar dat zijn de afspraken”, aldus Van den Bos, die de taken dan overdraagt aan Christian Lucas en Remkes Pullen. Van den Bos wil er nog een assistent bij. “Dan zijn we met z’n vieren en kunnen we de spelers nog meer individuele aandacht geven om ze echt beter te maken.”

Lees in de papieren editie van De Swollenaer een achtergrondverhaal met de nieuwe trainer Wilco van den Bos, die zijn sporen in de korfbalwereld al ruimschoots heeft verdiend. Van den Bos wil van Sparta in drie, vier jaren een stabiele hoofdklasser maken. 

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 22 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren