Afbeelding
Foto: waterschap Drents Overijsselse Delta

Iedereen kan in workshopreeks in gesprek over het klimaat

Algemeen

ZWOLLE - In samenwerking met het Humanistisch Verbond afdeling Zwolle worden in Zwolle vanaf komende maand KlimaatGesprekken gehouden.

In de workshopreeks maken de deelnemers deel uit van een groep mensen die elkaar helpen en inspireren. In zes workshops van twee uur verkennen ze samen wat ze kunnen doen om hun leven klimaatvriendelijker in te richten, op een manier die past bij de eigen situatie en doelen. Een coach ondersteunt daarbij en biedt praktische tips. De deelnemers leren tevens hoe ze een klimaatgesprek voeren met hun gezin, vrienden, bij de sportvereniging of op het werk.

Doel

Iedereen kan meedoen, volgens de organisatie. “Voorkennis is niet nodig, wél de wens om klimaatvriendelijker te leven. Hoe ver de deelnemers daarin gaan, bepalen ze zelf. De een wil vooral kennis opdoen, een ander wil praktische tips en een derde zoekt bondgenoten om ideeën uit te wisselen. In een voorgesprek en de eerste bijeenkomst bepalen ze samen met hun groepsleden ieders eigen doel en wensen voor de workshops.”

De workshopreeks wordt gegevenin Zwolle-Zuid; het adres volgt na aanmelding. Bezoek voor veer informatie en aanmelden https://www.klimaatgesprekken.nl/workshopreeks-volgen/. De workshops zijn op 7 oktober, 14 oktober, 28 oktober, 11 november, 25 november en 9 december, iedere keer om 19:30 uur.