Afbeelding
Foto: Hans Smit

Maarten van der Weijden ondersteunt Zwolse zwemvierdaagse

Algemeen

ZWOLLE – Zwemmer Maarten van der Weijden heeft vrijdagavond een bezoek gebracht aan zwembad de Vrolijkheid. Daar was de zwemvierdaagse nog volop in gang, waarbij dit jaar geld werd opgehaald voor kankeronderzoek.

De Maarten van der Weijden foundation en de KNZB hadden de vierdaagse georganiseerd. De bekende zwemmer bezocht de hele week diverse zwembaden in Nederland om zijn steentje bij te dragen. Dit deed hij op sportieve wijze, op de fiets of hardlopend. Na behoorlijk wat kilometers in de benen kwam hij vrijdag op de fiets aan in Zwolle. Hij bracht eerst een bezoek aan het stadhuis en vertrok daar op de fiets, samen met wethouder Sport Rene de Heer en vier kinderen van basisschool de Toonladder richting het overdekte zwembad. 

Onderzoek

De Maarten van der Weijden Foundation zet zich in voor voormalige, huidige maar ook toekomstige kankerpatiënten. De foundation probeert mensen te ondersteunen door het financieren van wetenschappelijke onderzoek naar kanker en bijhorende of losstaande projecten.

Dit jaar zet de foundation zich in voor het onderzoek naar passende screening en preventie van kanker bij mensen met een verstandelijke beperking. “Mensen met een verstandelijke beperking hebben andere risico’s op kanker dan andere mensen. Omdat de beperking zelf vaak centraal staat, is er minder aandacht voor de risico’s op kanker. Er is niet genoeg bekend over redenen om wel of niet uit voorzorg onderzoek te doen naar kanker”, meldt de foundation.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 8 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 21 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen gisteren
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen gisteren