Afbeelding
Foto: Eigen foto

Kinderen Smaragd slapen op schoolplein

Algemeen

ZWOLLE – In totaal 58 leerlingen van gereformeerde basisschool Smaragd verzamelden zich zaterdag op zondag op het schoolplein om daar de nacht door te brengen. 

Er lag een enorme berg karton klaar om hutten van te bouwen. Na een feestelijke opening mochten de kinderen ‘los’. Binnen anderhalf uur stonden er dertien hutten variërend van vorm en grootte, versierd met graffititeksten, slingers en soms zelfs met kerstlampjes. De bouwers van de drie mooiste hutjes konden een prijs winnen. Met deze actie hebben de kinderen geld opgehaald voor het werk van Open Doors in Ethiopië. 

Na de pannenkoeken werd het bijeengebrachte bedrag van 5.351 euro bekendgemaakt en welke leerlingen de hoogste bedragen hadden opgehaald. Ook zij vielen in de prijzen. Vervolgens begon het feest echt met levend Stratego, weerwolven en voetbal. Alles gebeurde in het donker. Na de marshmallows en een verhaal bij het kampvuur werd het tijd om in de hutjes te kruipen.

Het festival ‘Zwetsen en kletsen’ verzorgde een knallend startsein voor de nacht met haar vuurwerk. Daarna gingen de kinderen dan toch echt geslapen. Eén van de hutten heeft midden in de nacht wel wat herstelwerk nodig gehad, maar dankzij het mooie weer heeft iedereen de nacht echt buiten kunnen slapen. 

De volgende ochtend hebben veel kinderen en ouders de aansluitende dienst in de Opstandingskerk bezocht, waarin wat werd verteld en er waren foto’s te zien.