Padeldemo bij TVZ 750.
Padeldemo bij TVZ 750. Hayder Photography

Padelbanen TVZ 750 officieel geopend

Sport

TENNIS/PADEL 

De twee padelbanen liggen er al sinds april, maar met een feestelijke dag werden deze pas onlangs officieel geopend bij TVZ 750.

Voor alle leden was er een tennis- en padeltoernooi, met een gratis lunch en barbecue. TVZ 750 is de eerste en enige tennisvereniging in Zwolle waar zowel tennis als padel gespeeld kan worden. Het park heeft acht verlichte (kunstgras)banen en twee verlichte padelbanen die het hele jaar door open zijn.

“Inmiddels heeft de vereniging veel nieuwe leden erbij gekregen, goed om te zien dat zowel jong en oud genieten van het tennis en padel bij onze verening. Een mooi resultaat”, zegt voorzitter Lambert Seine. De banen werden door het oudste lid van de vereniging (Ies van Keulen) officieel geopend, waarna de aanwezigen konden genieten van een padeldemonstratie.

De dynamische racketsport, een kruising tussen tennis en squash, is nog altijd in opkomst en blijft voorlopig groeien, ook in Zwolle. Naast het aanbod bij Padel Zwolle (vier banen) en Peakz Padel (IJsselhallen, tien banen) komen nog vier banen te liggen bij Victorium, de nieuwe topsporthal. Daarnaast heeft een andere Zwolse tennisclub plannen en komt er mogelijk een nieuwe padelvereniging uit Amsterdam, The Padellers, naar het ‘Verre Oosten’. 

Padelbanen bij TVZ 750.
Padelbanen bij TVZ 750.
Padelbanen bij TVZ 750
Padel bij TVZ 750.