Afbeelding
Foto: Eigen foto

Marie Sluiter viert honderdste verjaardag

Algemeen

ZWOLLE - Het gebeurt niet vaak dat er een honderdjarige in de buurt woont. Afgelopen maandag was het zover; de bewoners van de Johnsonstraat en omgeving konden eindelijk hun plannetjes uitvoeren voor de jarige Marie Sluiter. 

De tuin werd versierd, een mooie boog geplaatst, buurtkinderen gaven vol trots hun tekeningen en de jarige werd luid toegezongen door de buurt. Marie Sluiter is geboren en getogen in Zwolle. Ze is altijd in Zwolle gebleven. In de tuin staan twee borden met foto’s die haar Zwolse geschiedenis weergeven. Eén van de foto’s laat een hoge waterstand zien van de IJssel. Het toenmalige Tichelwerk (steenbakkerij) bij Hattem was alleen met bootjes te bereiken. Vanuit haar ouderlijk huis in Oldeneel keek Marie Sluiter in haar jonge jaren uit op het Tichelwerk. 

Snijbloemen

Later trouwde zij met Hennie Sluiter en zij gingen wonen aan de Assendorperlure. Daar hebben zij vele jaren gewoond en gewerkt. Marie en Hennie hadden een zaak in snijbloemen en pot- en perkplanten. Menig Zwollenaar kocht er een bloemetje of plantje. Toen de Assendorperlure moest wijken voor de oprukkende stad kozen zij ervoor om in de buurt te blijven wonen. Net als meerdere bewoners van de Lure kozen zij voor Schelle. Dat voelde nog dichtbij en het meest vertrouwd. 

Enkele jaren geleden overleed haar man. Marie staat gelukkig haar mannetje, neemt de ongemakken van het ouder worden voor lief en heeft voor iedereen een aardig woord. De buurt is maar wat blij met zo’n honderdjarige en dat mag iedereen weten.

Afbeelding
Afbeelding
Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 23 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14