Afbeelding
Foto: Foppe Schut

Het Nymphéas Trombone Quartet treedt op bij Muziek met een Plus

zondag 10 oktober 2021 15:00

ZWOLLE - Het Nymphéas Trombone Quartet is op zondag 10 oktober om 15.00 uur te zien en te horen bij Muziek met een Plus in zalencentrum De Hoofdhof aan de Kerkweg 26 in Berkum. 

Het kwartet brengt een variatie van zoete chansons tot knetterend koper. De inspiratie van de muziek komt uit de fantasieën uit de kindertijd. Het zijn impressionistische muzikale beelden die doen denken aan de waterlelie (nymphea) van Monet. Muziek met een Plus begint dit nieuwe muzikale seizoen 2021-2022 met het optreden van dit Amsterdamse trombonekwartet.

Elegant

De vier jonge musici studeerden Klassiek Trombone aan het Conservatorium van Amsterdam en besloten samen verder te gaan. Ze richtten een trombonekwartet om het verfijndere trombonerepertoire ten gehore te brengen. In plaats van een traditionele bezetting, drie tenor- en één bastrombone, is gekozen voor een lichtere toets met vier tenortrombones. Dit resulteert in een heldere en elegante ensembleklank. 

Livestream

Het programma dat het kwartet in Zwolle-Berkum ten gehore brengt, bevat werk van Boulanger, Gabrieli en Ravel. Het kwartet vult op verrassende wijze de Plus in. De toegangsprijs is 12,50 euro. Kaarten bestellen kan via www.muziekmeteenplus.nl. Belangstellenden kunnen ook een ticket met een toegangscode à 5 euro bestellen voor een livestream. 

Aan de zaal zijn kaarten verkrijgbaar met een toeslag van 1 euro. Bij de entree is controle op het coronatoegangsbewijs.