Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwolse Senioren vieren hun vrijheid met muziek

Algemeen

ZWOLLE - Zwollenaar Guus van de Wetering, heeft als vrijwilliger in Zwolle een actie bedacht voor honderden Zwolse senioren. Samen met pianist/zanger Hans Jansen gaat hij tien seniorencomplexen langs met een gezellig muziek programma. 

Het thema is ‘Vrijheid vier je met muziek’. Het duo wil Zwolse senioren weer willen laten genieten zodat ze niet de hele tijd op hun kamer hoeven te zitten: even van hun vrijheid genieten na de afgelopen pandemie. De inmiddels landelijk bekende ‘stationspianist’ Hans Jansen gaat deze seniorencomplexen langs met vooral muziek en zang uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Bewoners kunnen ter plaatse zelf hun lievelingsmuziek aanvragen en meezingen kan natuurlijk ook.

Sponsoring

Guus regelde de sponsoring door een aanvraag te doen bij het Zwolse fonds De Gasthuizen. Dat biedt financiële bijdragen aan initiatieven voor senioren in de stad. Verenigingen, clubs en andere groepsverbanden met ideeën om het welzijn van senioren te bevorderen, kunnen bij deze Zwolse stichting een bijdrage aanvragen, bijvoorbeeld voor een uitstapje of voor materiaal dat nodig is voor activiteiten. 

Steun

Deze steun is in het leven geroepen om iets extra’s te doen voor senioren, iets waarvoor binnen de betreffende organisatie geen geld beschikbaar is. Op woensdagmiddag 13 oktober beginnen Van de Wetering en Jansen met het eerste optreden bij de Zalnéflat. Er zijn nog enkele mogelijkheden voor een muziekzaal optreden. Wie daarvoor interesse heeft, kan per mail contact opnemen: zwollenaar@online.nl.