Afbeelding
Foto: Eigen foto

De Stad Verbeeldt schrijft nieuwe fotowedstrijd uit

Algemeen

ZWOLLE - Stichting De Stad Verbeeldt organiseert elke twee maanden een fotowedstrijd voor professionals en amateurs rond één thema. Een vakjury selecteert tien tot twaalf foto’s die op het online platform van de website De Stad Verbeeldt worden geplaatst.

De stichting wil op deze wijze een online platform bieden aan fotografen en filmers die in deze tijden van corona het extra zwaar hebben en hun werk op deze manier kunnen exposeren. Zo brengen ze een ode aan de kracht van de verbeelding.

Vakjury

In de maanden oktober/november 2021 is het thema ‘Oog voor de ander’. Deelnemers kunnen een foto met een korte tekst (20 woorden) inzenden tot 1 december of een film van minimaal één à twee minuten naar wedstrijd@destadverbeeldt.nl. Een vakjury, bestaande uit Gertjan Aalders, Bert Janssen, Gerlinde Schrijver, maakt voor 10 december bekend welke foto’s of films worden geplaatst en wie de eerste prijs foto of film van de maand heeft gewonnen. Daarnaast worden de tweede en derde prijswinnaars bekendgemaakt.

Prijzen

De eerste prijs is het fotoboek Zilveren Camera 2020 met alle foto’s van de expositie Zilveren Camera die is te zien in Harculo (voormalige IJsselcentrale) in Zwolle-Zuid van 30 oktober tot en met 28 november. De tweede prijs is ‘De Bloei Voorbij’, een fotoboek van Ton Broekhuis, Noorderlicht Groningen. De derde prijswinnaar krijgt het boek ‘De Zwolse Lente. 1945 – 1976 Dolf Henneke fotografeert De Stad’ van Herman Aarts en Adrie van Drielen.

Zie voor de randvoorwaarden en criteria voor deelname https://www.destadverbeeldt.nl/wedstrijd-destadverbeeldt-corona. De foto en/of film moet zijn gemaakt in de maanden oktober - november 2021. Mail voor meer informatie naar info@destadverbeeldt.nl.