Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Willem Willemsen brengt as overleden echtgenote met bakfiets ‘weer thuis’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Willem Willemsen is ambachtelijk meubelmaker en schrijft verhalen in het Zwols dialect. Onlangs is zijn echtgenote Gea Willemsen-van Schagen overleden en heeft hij de kist voor haar gemaakt.

Die heeft ze nog zelf versierd met bloemetjes van gevouwen theezakjes. Gea Willemsen wilde gecremeerd worden en haar echtgenoot heeft ook de urn gemaakt. Dinsdag heeft hij de asbus bij het crematorium opgehaald met de speciaal gemaakte bakfiets, een afscheidscadeau van zijn echtgenote. Willem Willemsen maakte zelf de aankondiging van het ‘uitzonderlijk transport’.

‘Uutzundelijk transpört deur Zwolle’

Naodät de Zwolse olt-kunstenaer en dialectskriever Willem W. (alias Görendrögien W.) een ölten jässe veur zijn vrouwe ef emaakt, die deur aerzelf is versierd met van theezakkies evouwen bluumpies, zal ij de asbusse bi’j ’t crematorium Kranenburg gaon op-alen in een deur emzelf emaakt ölten erinnerings-object . . de Dodecaëder as Urn.
Dit wil ij kommende dinsdag (12-10-2021) um 11.00 uur gaon doen met ’t ofskeidskedo van zijn vrouwe . . . een speciaal ebouwde en dus unieke open bakfietse. Elaas ef zi’j die zelf niet meer kunnen zien, maer Willem wil aer op disse ampärte meniere weer opalen en, ge-eel naor aer wens, weer ‘thuus’ brengen.
Ook ’t mysterie van de dood kan dus iets ampärts oplèveren.

Bijzonder vervoer in Zwolle

Nadat de Zwolse houtkunstenaar en dialectschrijver Willem W. een grafkist voor zijn echtgenoot heeft mogen maken, die door haarzelf met van theezkjes gevouwen bloempjes is versierd, zal hij haar asbus bij het crematorium Kranenburg gaan ophalen in een door hemzelf gemaakt herinneringsobject . . de Dodecaëder als Urn.
Dit wil hij komende dinsdag (12-10-2021) om 11.00 uur gaan doen met het afscheidscadeou van zijn vrouw . . een speciaal gebouwde en dus unieke open bakfiets. Helaas heeft zij die zelf niet meer kunnen zien, maar Willem wil haar op deze manier ophalen en, geheel naar haar wens, weer ‘thuis’ brengen.
Ook het mysterie van de dood kan iets bijzonders opleveren.

Afbeelding
Afbeelding
.
Afbeelding