Jabir Mazouz legt het af tegen Martijn de Kleine en Tim Roeland (r).
Jabir Mazouz legt het af tegen Martijn de Kleine en Tim Roeland (r). Foto: Hans Smit

WVF moet nog op stoom komen

· leestijd 1 minuut Sport

VOETBAL - WVF is stroef begonnen aan het seizoen. Zaterdag werd met 1-4 verloren van IJVV. De ploeg uit Westenholte staat na drie speelronden op de achtste plek met drie punten. “Normaal gesproken moeten we leuk mee kunnen doen, maar soms moet het ook een keertje meezitten”, aldus WVF-trainer Marcel van der Steege.

Dat WVF niet in de meeste gelukkige fase zit, bleek zaterdag. WVF kreeg de doelpunten op cruciale momenten tegen. De ploeg scoorde slechts één keer. Gezien het aantal kansen was dat te weinig.

Na de snelle openingsgoal van IJVV (vrije trap) was Marc Peppelenbos in de eerste helft bijna succesvol uit een vrije trap, maar goalie Julian van de Wetering tikte de bal tegen de lat. In de rebound schoot Dani van der Steege over. 

Na rust liep WVF in de beginfase weer tegen een tegentreffer aan. De thuisploeg kwam nog wel terug tot 1-2 (Max Goudbeek scoorde in een scrimmage). Daarna scoorde IJVV weer op een belangrijk moment de 1-3, juist toen WVF aan het drukken was. In de slotfase viel nog de 1-4 (strafschop) en kon Jamiro Oortwijn met direct rood vertrekken na een opmerking tegen de arbiter. 

Het kon er allemaal nog wel bij voor WVF. “Dat is misschien de frustratie. 1-3 gaf de onderlinge verhoudingen niet weer en de 1-4 helemaal niet. Dit is een zure nederlaag”, aldus Van der Steege. “We hebben geen mazzel. IJVV komt op voorsprong uit een vrije trap wat helemaal geen vrije trap was en we hebben genoeg kansen gehad. Het zat allemaal niet mee”, aldus Van der Steege. 

Met drie punten uit drie duels is WVF stroef begonnen. “Normaal gesproken moeten we leuk mee kunnen doen, maar het moet soms ook een beetje meezitten. Donderdag voor de eerste competitiewedstrijd ging Bas Koenen door zijn enkel. Die zijn we acht weken kwijt. Koenen misten we tegen Vroomshoopse Boys. Daardoor kwamen we niet aan voetballen toe. Tegen Be Quick Zutphen, een tegenstander van een laag niveau, hebben we gedaan wat me moesten doen. Winnen. Dan hoop je dat door te trekken tegen IJVV, maar dat lukte niet.”

Bij WVF raken ze niet in de war van de tegenvallende start. “Er moet niets bij WVF. Bij Quick ’20 wel, maar wij willen lekker meedoen in de competitie. We richten ons op een goede periode om van daaruit toe te slaan. Nee, de eerste periode wordt hem niet meer, zegt Van der Steege met een lach. 

“We moeten in een flow komen. Als we compleet zijn, kan dat gebeuren. Dat zit er nu nog even niet in. We zijn nog niet op stoom, maar ik heb vandaag wel tekenen gezien dat we op stoom kunnen komen”, besluit Van der Steege.

Uitslagen Zwolse clubs:

Hoofdklasse B: Berkum-ASV de Dijk 0-0. 1D: Hierden-SVI 0-2. 2H: Hulzense Boys-Be Quick ‘28 6-2, Enter Vooruit-ZAC 1-2. 3C: BAS-HTC 1-0, Zwolsche Boys-DSV ‘61 0-2. 4D: ‘t Harde-Wijthmen 1-0, ‘s-Heerenbroek-VSW 1-3, Wilsum-CSV ‘28 2-2, VHK-Dieze West 2-3. 

Zondag: 4G: Haarle-SV Zwolle 3-0, FC Ulu Spor-Sportlust Vroomshoop 2-3. 

Gerard Meijeringh