Afbeelding
Eigen foto

Voor Elkaar Zwolle helpt nieuwe Nederlanders bij de zoektocht naar een baan

Algemeen

ZWOLLE - Stichting Voor Elkaar Zwolle biedt vanaf 18 oktober de JobGroup ‘Ik werk in Nederland’ aan in samenwerking met DOCK24. Getrainde vrijwilligers gaan in acht middagen aan de slag met nieuwe Nederlanders. 

Deze mensen wonen al een tijdje in Nederland en hebben hulp nodig bij de zoektocht naar werk. De deelnemers leren over werken in Nederland, (her)ontdekken hun interesses en vaardigheden en leren om zichzelf te presenteren tijdens sollicitaties. In acht gratis trainingen leren ze alles over werken in Nederland. De trainingen kennen een mix van ontmoeting, inspiratie en samenwerking. 

Netwerken

Thema’s die aan bod komen zijn: solliciteren, netwerken en regels die in Nederland gelden. Met behulp van persoonlijkheidstesten en beroepskeuzetesten doen deelnemers kennis op over hun persoonlijkheid, interesses en vaardigheden. Na afloop van de JobGroup ontvangt iedere deelnemer een certificaat van deelname. 

Ondersteuning

Voor Elkaar Zwolle is een stichting die helpt vanuit verbondenheid tussen Zwollenaren. Opgeleide vrijwilligers bieden ondersteuning aan stadsgenoten op thema’s zoals schulden, werk zoeken of meedoen in Zwolle. Dankzij de passie en gedrevenheid van de vrijwilligers werden tot nu toe al veel mensen geholpen.

informatie

Er zijn nog een paar plekken vrij. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of meer informatie vinden op www.voorelkaarzwolle.nl/jobgroups. Ook kunnen ze contact opnemen via sanja@voorelkaarzwolle.nl.