Afbeelding
Foto: Eigen foto

Natuurorganisatie geven gratis Plant & Klaar boxen weg

Algemeen

ZWOLLE - In Nederland neemt het aantal vogels, vleermuizen, sluipvliegen en sluipwespen af. Door verschillende soorten planten in de tuin en nestkastjes te plaatsen, kan men de natuurlijke balans terugbrengen volgens Mooi Leven Overijssel en IVN Overijssel. 

“Wie nu aan de slag gaat, geniet je in het voorjaar al van een mooie bloeiende tuin. Daarvan kan men zelf profiteren, maar ook vogels en nuttige insecten.” Om meer vogels en insecten in de Overijsselse tuinen te lokken, geven beide organisaties 25 ‘Plant en Klaar Boxen’ weg. Sylvia Neutel van IVN Overijssel: “Het begint herfst te worden en hoewel iedereen zich opmaakt voor binnen is dit juist een goed moment om te tuinieren. Het najaar is een perfect moment om vaste planten en bloembollen te planten. Ook kan men vogels en insecten helpen door een nestkastje op te hangen.”

Balans

Door de tuin vriendelijk in te richten voor vogels en insecten helpt men ook met de bestrijding van de eikenprocessierups, stelt Neutel. “De natuurlijke vijanden weten wel raad met de rups. Onder andere mezen, spreeuwen en ringmussen eten de eikenprocessierupsen, maar dan moeten deze vogels er wel zijn.”

Tips

Mooi Leven Overijssel en IVN Overijssel geven iedere maand 25 Plant & Klaar boxen weg. In het pakket zit een nestkastje voor kleine zangvogels, inheems bloemenzaad en de Overijsselse aandachtssoortenkaart met tips om op een natuurlijke manier de eikenprocessierups te bestrijden. Inwoners van Overijssel kunnen tot en met 24 oktober kans maken op de box via de Facebookpagina van Mooi Leven Overijssel.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02