Afbeelding
Foto: Eigen foto

EHBO afdeling Zwolle begint nieuw cursusseizoen

Algemeen

ZWOLLE – De EHBO afdeling Zwolle en omstreken begint in november met een beginnersopleiding EHBO, inclusief reanimatie, stop de bloeding en eerste hulp aan kinderen. De kosten zijn 220 euro per persoon inclusief boekje en examen via het Oranje Kruis.

Tevens zijn er weer herhalingslessen EHBO waarin dit jaar als extra de onderdelen ‘stop de bloeding’ en het aanleggen van de tourniquet worden behandeld. De cursisten hebben de keuze uit maandagavond, woensdagavond, maandag overdag en zaterdag overdag. De Zwolse afdeling proberen in verband met het nog steeds aanwezige coronavirus de lessen voor eind november te hebben afgerond. Wie lid is of wordt van de vereniging kan deze herhalingslessen volgen. Het lidmaatschap bedraagt 75 euro per jaar.

Deelcertificaten

Cursisten kunnen voor zowel de beginnersopleiding als de herhalingslessen via de zorgverzekeraar de gehele cursusprijs en/of de kosten van het lidmaatschap of een gedeelte ervan terugkrijgen mits ze aanvullend verzekerd zijn en de zorgverzekeraar het vergoedt. Ook voor deelcertificaten, bijvoorbeeld voor EHAK (eerste hulp aan kinderen), Reanimatie/AED bediener kan men bij de EHBO afdeling Zwolle terecht.

Subsidie

De Reanimatiecursus kan tegen een gereduceerd tarief worden aangeboden omdat de gemeente Zwolle hiervoor een subsidie verstrekt. Kijken helpt niet, helpen wel. Wie in geval van nood een gezinslid, familie of een onbekende wil kunnen helpen, kan zich nu aanmelden voor de cursus. Op de site www.knvehbo.nl staat alle informatie over het cursusaanbod, de duur van de cursus en de kosten.

Wie nog vragen heeft, kan mailen naar info@knvehbo.nl.