Afbeelding
Pedro Sluiter

Verdachte moord Bitterstraat ‘zei eerder al dat hij iemand wilde neersteken’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Heeft de 31-jarige Kevin B. eerder gezegd dat hij iemand met een mes wilde vermoorden? Het is een vraag die zijn raadsman aan getuigen wil voorleggen die zoiets beweren. B. wordt verdacht van de moord in de Zwolse Bitterstraat op 14 mei dit jaar.

Een 32-jarige man werd die dag van zijn fiets getrokken, geslagen en met een mes gestoken. Reanimatie door hulpdiensten mocht niet meer baten. B. heeft inmiddels aangegeven dat hij bij dat incident aanwezig was en is weggelopen. Na een klopjacht van ongeveer een uur door de politie werd, mede met de inzet van een helikopter, B. aangehouden in het Wezenlandenpark. Hij zou een kennis van het slachtoffer zijn. Sinds zijn aanhouding zit hij vast op verdenking van moord. Hij is inmiddels geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. Dinsdag mocht zijn advocaat Leon de Lange de wensen van de verdediging uitleggen. Hij wil, naast negen al eerder opgegeven getuigen, nog eens zeven personen horen. Meerdere getuigen die B. kenden hoorden hem in de week voorafgaand aan het steekincident zeggen dat hij ‘iemand wilde pakken en neersteken’, ‘iemand wilde vermoorden’ en dat hij een mes had aangeschaft. De Lange wil die mensen aan de tand voelen. Een begeleider van dak- en thuislozen zei voorafgaand een noodkreet via SMS van Kevin gehad te hebben. Een andere getuige hoorde Kevin kennelijk bij het Leger des Heils, waar hij verbleef, zeggen dat ‘iets in de trant van dat hij iemand zou neersteken’, zei de raadsman in een volle rechtszaal. Vooral veel nabestaanden van het slachtoffer woonden de zitting bij.

Het verzoek tot het horen van deze zeven getuigen was nieuw voor de officier van justitie. Hij kon hierop dinsdag nog niet reageren. Wat de rechtbank betreft hoefde dat ook niet: op 4 januari is er een nieuwe regiezitting waarin de rechters zich zullen buigen over dit verzoek. De bedoeling is dat de moordzaak in maart inhoudelijk wordt afgedaan.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden