Afbeelding
Pedro Sluiter

Demissionair minister Slob en burgemeester Snijders openen educatief spel in de Sassenpoort

Cultuur

(door Erik-Jan Berends)

ZWOLLE - ‘Blauwvingers en het verraad van Zwolle’ heet het nieuwe educatieve spel dat ANNO, Museum in de maak in samenwerking met de Stichting Exploitatie Sassenpoort (SEZ) heeft ontwikkeld. Demissionair minister Arie Slob van onderwijs en burgemeester Peter Snijders verrichtten maandag de officiële opening.

“Kinderen uit het basisonderwijs leren hoe Zwollenaren aan de naam Blauwvingers komen”, legt publieksprogrammeur Edwin Burgman uit. “Ze moeten daarvoor vijf spellen in de Sassenpoort doen en als ze die goed hebben afgerond, kennen ze de écht historie.” “En dat is niet het verhaal over die muntjes”, verklapt Corry Gillissen, bestuurslid van de SEZ, maar vast. Het educatieve spel sluit aan bij de groepen vijf en zes van de basisschool. “Maar ook groep zeven vindt het nog leuk”, weet Gillissen. “We ontvangen veel scholen in de Sassenpoort. Voor het nieuwe spel worden ze ontvangen door een ‘verwarde’ poortwachter. Een acteur vertelt het verhaal vervolgens op een smeuïge wijze. Alle kinderen krijgen na afloop een kleinigheidje.”

Scholen kunnen zich inschrijven via de website van de Sassenpoort: www.sassenpoortzwolle.nl. Vanaf januari kunnen ook gezinnen het spel doen.

Meer in onze krant van aanstaande woensdag.

Afbeelding
.
.
Afbeelding
Afbeelding
.
.
Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden