Afbeelding
Eigen foto

Mantelzorgers in coronatijd krijgen extra waardering

Algemeen

ZWOLLE - Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle heeft besloten om in verband met de coronacrisis het mantelzorgcompliment dit jaar eenmalig te verhogen met 25 euro. Daarmee krijgt elke mantelzorger een mantelzorgcompliment van 100 euro. 

De coronaperiode is zeker voor mantelzorgers erg zwaar geweest en een extra waardering is daarbij op z’n plaats, concludeert het college. Ze komt met deze extra waardering tegemoet aan een door de gehele gemeenteraad gesteunde motie. De motie riep het college op te onderzoeken hoe ze mantelzorgers in 2021 bij het mantelzorgcompliment iets extra’s kunnen geven en ook om te bedenken wat er in de toekomst nodig is. 

Lotgenotencontact

Wethouder Dorrit de Jong van Zorg en Welzijn is blij met de extra waardering: “De coronaperiode is zeker voor inwoners die mantelzorg verlenen niet makkelijk geweest. We waarderen het enorm dat mensen zich vaak extra hebben ingezet. Daarom is als onderdeel van ons recent gepresenteerde Sociaal herstelplan na(ast) corona besloten om het mantelzorgcompliment te verhogen met 25 euro bovenop het reguliere bedrag van 75 euro. Iedere mantelzorger heeft daarmee dit jaar 100 euro te besteden. Naast dit geldbedrag vind ik het ook heel belangrijk dat onze mantelzorgers terecht kunnen voor een luisterend oor of lotgenotencontact. ZwolleDoet! is hierin onze partner.”

Dit jaar organiseert ZwolleDoet! in november de Maand van de Mantelzorger. Meer informatie daarover staat op https://www.zwolledoet.nl/maand-mantelzorg.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13