Afbeelding
Foto: Frank van Hienen

Burgemeester Snijders reikt Jong Goud Zwolle uit aan Justin Schuite

Algemeen

ZWOLLE - Burgemeester Peter Snijders heeft woensdag 10 november, Dag van de Mantelzorg, de onderscheiding Jong Goud Zwolle uitgereikt aan de 13-jarige Justin Schuite.

Justin krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten als jonge mantelzorger van zijn vader en voor zijn inzet en voorbeeldfunctie voor leeftijdgenoten die ook mantelzorger zijn. “Zwolle is trots op de kandidaat voor Jong Goud 2021. Jong Goud is een onderscheiding voor Zwolse jongeren die zich vrijwillig inzetten voor de stad en de mensen om hen heen”, meldt de gemeente Zwolle. Sinds 2013 zet Justin zich dagelijks in als jonge mantelzorger van zijn zieke vader. Justin helpt in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg van ZwolleDoet! mensen bewust te maken van wat mantelzorg voor kinderen betekent. Ook deelt hij zijn ervaringen. Daarmee heeft hij een voorbeeldfunctie en helpt hij leeftijdgenoten die ook mantelzorger zijn.

Burgemeester Peter Snijders speldde Justin de onderscheiding op in het bijzijn van zijn familie en vrienden tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Schepenzaal van het stadhuis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 15 uur geleden