Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Stadsprins reikt twee vuile luiers uit

Algemeen

ZWOLLE - Prins Willem van Bourgondië van carnavalsvereniging De Eileuvers heeft donderdagavond twee vuile luiers uitgereikt. De eerste was voor Charlie, dochter van Glenn en Leslie Wever-Tam.

Charlie werd donderdag om 00.37 uur geboren en woog daarbij 3610 gram. De andere vuile luier was voor Roan, zoon van Arjan en Marjana Krikke. In aanwezigheid van ook zijn zusje Ammaroos kreeg ook hij, inmiddels één jaar oud, het feestelijke pakket overhandigd. Roan werd vorig jaar op 11 november om 12.01 uur geboren. Hij was toen 3670 gram. De stadsprins kon toen, vanwege de coronamaatregelen, niet bij hem langs. Vandaar dat hij de overhandiging een jaar heeft uitgesteld. Een bezoek aan Charlie was dit jaar wel mogelijk, al kwam de prins met een kleiner gevolg dan gebruikelijk.

Proclamatie

Het is traditie dat carnavalsvereniging De Eileuvers elk jaar op de elfde dag van de elfde maand de eerstgeborene van die dag met een bezoek van de Prins der Eileuvers vereert. Die leest een proclamatie voor en geeft de eerstgeboren op de elfde van de elfde zijn medaille. De pasgeborene krijgt verder de ‘vuile luier’ met inhoud overhandigd: een spaarpot met een inleg van 11,11 euro, een speciale oorkonde en aanvullend enige kleine cadeautjes.