Afbeelding
Foto: Erik-Jan Berends

Moestuinvereniging wil meer tuinen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Om aan de vraag naar moestuintjes te voldoen onderzoekt biologische tuindersvereniging ’t Roetstekkie aan de of ze extra grond van de gemeente kan huren.

De belangstelling voor een moestuin neemt de laatste jaren toe, ervaart de vereniging. Zo veel zelfs dat ’t Roetstekkie geen nieuwe belangstellenden op de wachtlijst plaatste. “Mensen stonden soms twee jaar op de wachtlijst”, vertelt Jantina Bollink, voorzitter van de vereniging. “Maar de laatste jaren kwamen er nauwelijks moestuinen op het complex vrij. We zijn daarom gestopt met kandidaten op de wachtlijst te zetten. Je moet mensen geen valse hoop geven.”

Aanvragen

Een jaar geleden, tijdens het eerste jaar van corona, liep het aantal aanvragen enorm op. “Toen zijn we in overleg getreden met de gemeente”, zegt Bollink. “En deze wil nog wel extra grond aan de vereniging verhuren.” De moestuinvereniging heeft nu 39 leden. De tuinen variëren van veertig vierkante meter tot bijna honderd vierkante meter. “We willen het complex in eerste instantie uitbreiden met tien à vijftien tuinen”, aldus de voorzitter. “Als die vol zijn, dan kijken we of we nog een keer kunnen uitbreiden.”

Beslissing 

“We gaan nu de wachtlijst weer openstellen”, vult bestuurslid Allard Gosker aan. “Dan kunnen we zien hoe groot de belangstelling is, en daarna nemen we een beslissing over de uitbreiding.” “Voordat mensen zich aanmelden moeten ze wel goed nadenken”, waarschuwt bestuurslid Sjako de Leeuw. “Een moestuin is erg leuk maar kost in het voorjaar en in de zomer wel veel tijd. Afhankelijk van de grootte van de tuin ben je zomaar acht uur per week bezig.” Hij raadt beginners dan ook aan om met een kleine tuin te beginnen. 

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via een formulier op de website: www.roetstekkie.nl.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59