Afbeelding
Foto: Eigen foto

Seniorenkoor ‘The Second Voices’ gaat vol goede moed richting jubileumconcert in maart 2022

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Pien Bos)

ZWOLLE - Daar waar menig koor werd opgeheven door de maatregelen rondom corona, blijft ‘The Second Voices’ vol vertrouwen naar de toekomst kijken. “We zetten in op het jubileumconcert van maart 2022”, zegt Marja Karenbeld, secretaris van het koor.

Twintig jaar geleden richtten pianist Piet Backers en zanger Luuk Winkel het koor op. Destijds kwam de groep om de veertien dagen bij elkaar om voor familie te zingen. Later besloot men jaarlijks naar een concert toe te werken. Het twintigjarig jubileum zou dit jaar groots gevierd worden met een jubileumconcert. Karenbeld: “We waren er helemaal klaar voor vorig jaar en net voor die tijd ging alles dicht.” Ondanks de teleurstelling bleef de club bestaan. Afgelopen jaar waren er van de zestig leden die het koor telt maar twee die afscheid namen. “Het is een hechte club met mooie vriendschappen”, volgens Karenbeld.
Tijdens de lockdown hielden de leden contact met elkaar via mail en met Kerst werd iets lekkers bezorgd ter gelegenheid van het jubileum. Heel feestelijk was dat niet en daarom wil het koor het in maart 2022 alsnog uitgebreid vieren met een bijzonder concert. Afgelopen september begon de groep vol enthousiasme weer met zingen op dinsdagmiddag in de Weijenbelt in Berkum.

Hip

Het 55-pluskoor heeft een eigen repertoire, vertelt de secretaris van het koor: “We gaan niet voor muziek die je nu op de radio hoort. Het is niets voor ons om zo hip te gaan swingen. Wij kiezen voor muziek die altijd blijft. Nummers als ‘Waar blijft de tijd’ en ‘You’ll never walk alone’, zijn ook nog eens heel toepasselijk in deze tijd.”

Risico

Helaas mocht dat repeteren niet lang duren. Sinds twee weken heeft het koor besloten alle ontwikkelingen toch maar weer af te wachten. “Ons koor is voor 55-plussers maar het merendeel van de leden is 70 á 80 jaar, we willen geen onnodig risico lopen”, aldus Karenbeld. Jenny van Ark, dirigent van het gezelschap, stelde voor om in kleine groepjes te gaan repeteren, maar daar is uit solidariteit niet voor gekozen en buiten zingen is ook geen optie met de kou die er aankomt. Gelukkig zit de tekst en de muziek van vorig jaar nog goed in het geheugen en denken ze met een inhaalslag klaar te kunnen staan in maart. “We sporen de koorleden aan de tekst te blijven oefenen om zo niet achterop te raken”, zegt de secretaris.

Wens

De wens voor de toekomst is te blijven bestaan zoals nu. Jongere aanwas is gewenst en zoals bij bijna ieder koor zijn vooral mannen welkom om aan te sluiten, meldt Karenbeld. “Wel graag met zangervaring, al maken wij - nu het gehoor wat minder wordt - ook wel eens een slippertje en mis je een noot.”

Zie ook
www.thesecondvoiceszwolle.nl.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59