Jenny van Ark thuis zingend achter de piano.
Jenny van Ark thuis zingend achter de piano. Jaap Schuurman

Bijzonder moment voor dirigent Jenny van Ark Volkskerstsamenzang

Algemeen

Zwolle - Vorig jaar lag ze 52 dagen op de Intensive Care van ziekenhuis Isala. Ze werd kunstmatig in slaap gehouden, omdat corona haar te pakken had. Na vervolgens twee maanden revalidatie in revalidatiecentrum de Vogellanden herstelde ze volledig.

Zaterdag 18 en zondag 19 december staat Jenny van Ark vijf keer op de dirigentenbok in theater de Spiegel in Zwolle. Dat is een bijzonder moment. Ze dirigeert het projectkoor van de Volkskerstsamenzang, dat dit jaar voor de vijftiende keer plaatsvindt. Vorig jaar ging alles digitaal, maar dit jaar weer met publiek. Maar helemaal coronaproof.
Tijdens de vijf uitvoeringen wordt een beperkt aantal bezoekers toegelaten, die op de veilige afstand van anderhalve meter van elkaar geplaatst worden. QR code tonen en mondkapje bij lopen zijn verplicht. Ook op het podium verloopt alles coronaproof. Naast het projectkoor werkt organist Gerwin van der Plaats mee, net als piano Wilco Veldkamp, het Harderwijks strijkersensemble, een begeleidingsband en ds. Hans van Ark.

De Spiegel is in kerstsfeer gebracht en er worden bekende kerstliederen gezongen. Het thema is ‘Hoop juist nu!’. Reserveren kan alleen via www.zingenonderdepeperbus.nl.

De toegang is vrij, er is een collecte voor de onkosten en de reserveringskosten bedragen slechts 3 euro. Aanvangstijden zaterdag 18 december 13.00 uur en 15.00 uur. Zondag 19 december om 10.30 uur, 13.00 uur en 15.00 uur (deze laatste voorstelling is inmiddels volgeboekt).

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert met foto's uit vergeten oorlogen in Stadkamer Algemeen 3 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 4 uur geleden