Afbeelding
Foto: Arie Mekkring

Eric Milton & Friends brengen publiek in vervoering

· leestijd 1 minuut Cultuur

(door Arie Mekkring)

ZWOLLE - In de Theodorakapel was zaterdagmiddag een optreden van Eric Milton & Friends. Met de inbreng van Maaike Gerritsen (viool), Rivke van der Staak (cello) en Rik-Jan Schilder (piano) stond er een unieke combinatie. 

Milton, van oorsprong Zwollenaar, oud-marinier en nu woonachtig in Heino is een klassiek geschoolde tenor. Hij timmert flink aan de weg en niet zonder succes. Van licht populair tot klassiek zingt hij zijn klassiekers in verschillende talen met veel passie, hartstocht en bezieling. Oorspronkelijk stonden er op deze dag twee matineevoorstellingen op het programma. Helaas moesten deze vanwege de coronamaatregelen worden teruggebracht naar één. Een groot aantal aangemelde belangstellenden moest hierdoor worden teleurgesteld.

Repertoire

Ondanks het beperkte aantal plaatsen was het enthousiasme in de zaal er zeker niet minder om. Zij die wel het geluk hadden om een kaartje te bemachtigen, kregen een zeer gevarieerd repertoire voorgeschoteld. Milton: “De nummers die ik zing, komen regelrecht uit het hart.” Ballads van onder meer Il Divo, Andrea Bocelli en Puccini passeerden de revue. Herkenbare liedjes, voorzien van een mooi verhaal die achter de verschillende nummers schuilen. Zoals Milton al eens memoreerde: “Muziek gaat vaak over liefde, hoop, loslaten, vriendschap en boosheid.” Mede door de goede akoestiek van deze mooie kapel kregen genoemde begrippen een extra lading. 

Muziekstromen als klassiek, pop en easy listening liepen deze middag door elkaar heen. Indrukwekkend was het solo-optreden van Maaike Gerritsen met de uitvoering van ’Schindlers List’. Titels als onder meer ’Ave Maria’, ’Maria’ en ’Bring Him Home’, bezorgde menig bezoeker kippenvel. Het concert werd waardig en passend afgesloten met ’Time To Say Goodby’ en ’Hallelujah’, het bekendste werk van Leonard Cohen. 

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59