Afbeelding
Foto: Eigen foto

Sociaal Wijkteam Zwolle heeft nieuwe website

Algemeen

ZWOLLE - Het Sociaal Wijkteam in Zwolle heeft sinds 16 december een nieuwe website. “Bezoekers van de site zien nu in één oogopslag voor welke hulpvragen zij bij het SWT terechtkunnen en de teksten op de site zijn begrijpelijker gemaakt”, meldt de gemeente Zwolle. 

Ook heeft de huisstijl van het Sociaal Wijkteam een verandering doorgemaakt. Het logo en de kleuren zijn aangepast om de herkenbaarheid van het SWT Zwolle te vergroten. Het SWT is er voor iedere inwoner in Zwolle die er alleen even niet uitkomt. De hulpvragen die binnenkomen, zijn heel divers. Ze lopen uiteen van vragen over opvoeden tot het aanvragen van hulpmiddelen, zoals een scootmobiel. 

Hulp

Ook voor de aanvraag van thuisondersteuning kunnen inwoners bij het SWT terecht. In principe is alles erop gericht om inwoners zo zelfstandig mogelijk thuis te laten wonen. Soms lukt dat heel goed en kunnen inwoners gebruikmaken van hulp uit hun eigen omgeving. In al die gevallen waarbij inwoners het niet alleen kunnen, biedt het SWT uitkomst en wordt samen met de inwoner gekeken naar een passende oplossing.

Begrijpelijker

“De website van het SWT is voor inwoners vaak de eerste stap om hulp te zoeken en te vragen op het gebied van welzijn en zorg”, legt de gemeente Zwolle uit. “De nieuwe site is zo ingericht dat het eenvoudig is om de juiste informatie te krijgen. Op de homepage zijn herkenbare iconen gebruikt en de teksten zijn begrijpelijker gemaakt om de site toegankelijk te maken voor iedereen.”

Met een nieuwe huisstijl, zoals het logo en nieuwe kleuren én een nieuwe website hopen de Sociale Wijkteams nog beter zichtbaar en toegankelijk te zijn voor Zwollenaren. De website van het SWT is te bereiken via www.swtzwolle.nl.