V.l.n.r. Annajorien Prins, Janet Manden, Cankut Ercan, Jan Borgert en René Kortman.
V.l.n.r. Annajorien Prins, Janet Manden, Cankut Ercan, Jan Borgert en René Kortman. Foto: Eigen foto

Volt Zwolle trapt campagne af met posteractie

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Volt Zwolle, de lokale tak van de Europese beweging Volt Europa, trapt de campagne af met een flyer- en posteractie. Afgelopen zondag gingen kandidaten en vrijwilligers in tweetallen de straat op om door de hele stad posters op te hangen en flyers door de brievenbussen te gooien. 

Met deze posters en flyers brengt Volt haar Europese gedachtengoed op lokaal niveau. De posters en flyers presenteren het campagneconcept ‘Generatie Volt’. Generatie Volt moet in heel Europa - Europees, landelijk en lokaal - een positief geluid tegenover het groeiende populisme zetten.

Waarden

Volt wil opstaan tegen partijen en mensen die roepen dat we alles alleen kunnen oplossen en die anderen buitensluiten. “Deze generatie, niet gebonden door leeftijd maar door gedeelde waarden, zet samenwerking centraal en wil het vertrouwen tussen de politiek, overheid en maatschappij verbeteren.” Dit wil Volt ook in de raad van Zwolle bereiken.
Nummer 2 van de lijst Annajorien Prins benadrukt: “Een gezonde democratie werkt pas echt als we naar elkaar luisteren. En als we echt de tijd nemen om samen naar lange termijn oplossingen te zoeken. Dit begint bij ervoor zorgen dat iedereen aan tafel zit. Juist als scholier kun je bijvoorbeeld heel goede ideeën hebben over het huidige onderwijssysteem. Wij willen dat iedereen een kans krijgt om mee te beslissen. Als Zwollenaar gezien, gehoord en meegenomen worden bij beslissingen die jouw leven en omgeving beïnvloeden. Daar staat Generatie Volt in Zwolle voor en dat gaan wij in deze campagne, en straks in de raad, laten zien.”

Plannen

Volt Zwolle heeft onder andere plannen om de klimaatcrisis en problemen op de woningmarkt in Zwolle aan te pakken. Ook staan digitalisering en in gesprek gaan en blijven met Zwollenaren hoog op de prioriteitenlijst van Volt Zwolle. Benieuwd naar het complete verkiezingsprogramma van Volt Zwolle? Bekijk deze op https://zwolle.volteuropa.org/grv-22/verkiezingsprogramma.