Afbeelding
Foto: Eigen foto

Jan Kartouw ontvangt PvdA-Roosje

Algemeen

ZWOLLE – De 90-jarige Zwollenaar Jan Kartouw heeft op dinsdag 18 januari een porseleinen roosje namens de Partij van de Arbeid ontvangen. Omdat Kartouw een originele ‘bouwer van Zwolle’ is, verraste fractievoorzitter Patty Wolthof hem.

“Hij is een toonbeeld van solidariteit en verbinding, door zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de wijken Assendorp, de Bollebieste en voor Zwollenaren met een beperking”, motiveert ze de toekenning. Zijn leven lang heeft Kartouw zich naast zijn werk als slager en kok als vrijwilliger ingezet voor de stad. Hij zegt daarover: “Ik ben een arbeider en ik blief een arbeider. Iedereen is voor mij gelijk. Je kunt het niet alleen, je moet het samen doen. Mensen moeten elkaar helpen, daaraan heb ik in Zwolle bijgedragen.” 

Stadsgenoten

De wijkvereniging Assendorp, de Sinterklaasintocht, de carnavalsoptocht, de speeltuinvereniging Assendorp... Hij was er activiteitenbegeleider, voorzitter, penningmeester, secretaris en wat niet meer. Maar hij hielp ook stadsgenoten met een verstandelijke beperking met hun administratie en geldzaken. Daarnaast zamelde hij met buurtgenoten in de Bollebieste oud papier in voor de mondharmonica- en de accordeonclub. Ook richtte hij een kaartclub op.

De PvdA reikt regelmatig roosjes uit aan een Zwollenaar die een bijzondere bijdrage aan de stad heeft geleverd. Eerdere roosje gingen onder andere naar Rouzbeh Zoubin (straatdokter), Jacob Donze (stichting Buurtmuseum Kamperpoort) en het vrijwilligersteam van de Nooterhof. De PvdA noemt deze mensen de bouwers van Zwolle. Everdien Post heeft de porseleinen roosjes speciaal voor de Zwolse PvdA met de hand gemaakt.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59