De rechtbank in Zwolle.
De rechtbank in Zwolle. Foto: Bas Wilberink

OM: Zwollenaar mishandelt opnieuw een vrouw

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een nu 33-jarige Zwollenaar moet zich in april verantwoorden voor de ernstige mishandeling van een vrouw in zijn woonplaats. Het Openbaar Ministerie meent dat hij de vrouw wilde doden door lang haar keel dicht te knijpen.

Dat bleek dinsdag uit de regiezitting in de strafzaak tegen de 33-jarige Ryan R. In december 2017 stond hij voor de rechters op verdenking van huiselijk geweld. Het was al de derde keer dat hij zich voor huiselijk geweld moest verantwoorden. De vier maanden cel die hij eind 2017 opgelegd kreeg voor de mishandeling van zijn toenmalige vriendin waren aanzienlijk lager dan de tbs met dwangverpleging die de officier van justitie destijds eiste. 

Dienblad

R. staat op 14 april opnieuw terecht. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem nu van een poging om eind oktober vorig jaar een vrouw te doden door haar keel lang dicht te knijpen en haar hoofd te bewerken met onder meer een dienblad. Het letsel was aanzienlijk, zo zou blijken uit de foto’s die in het strafdossier zitten.

Voorarrest

Het strafdossier is nog niet compleet, meldde de officier van justitie. R. verzocht de rechters dinsdag om hem in afwachting van de zitting in april op vrije voeten te stellen. Hij zit al maanden in voorarrest en dreigt zijn woning kwijt te raken, zei hij via een videoverbinding. Ook moet hij zijn financiële zaken regelen. Maar het feit waarvan de man verdacht wordt, is ernstig. 

De rechters zagen geen reden zijn persoonlijke belang boven de belangen van de maatschappij te plaatsen. Daarom blijft hij tot de behandeling van de strafzaak op 14 april vastzitten.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02