Lodewijk de Vries in actie.
Lodewijk de Vries in actie. Foto: Hans Smit

Bij Zwolsche Boys teruggekeerde Loki ‘fitter dan ooit’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL 

Lodewijk de Vries hielp Zwolsche Boys zaterdag aan de eerste overwinning van dit seizoen en dus gloort er weer hoop voor de derdeklasser, die zo’n dramatische eerste seizoenshelft beleefde. De superspits van weleer is naar eigen zeggen fitter dan ooit. 

“Het valt reuze mee met de spierpijn”, zegt De Vries twee dagen na de 2-3 overwinning van Zwolsche Boys in Oene. Een opvallende constatering, aangezien pijntjes na wedstrijden deels ten grondslag lagen aan zijn beslissing om te stoppen na het seizoen 2017/2018. “Ik ben nu fitter dan ooit. Hoe dat kan? Ik trainde toen nog maar één keer per week. Nu train ik vaker, ook met de sportschool erbij”, aldus De Vries, die zaterdag meteen belangrijk was bij zijn terugkeer in het eerste elftal. Hij maakte de 1-2 en zorgde met zijn vrije trappen en corners voortdurend voor gevaar. De winnende 2-3 werd gemaakt door Dennis de Waard, eveneens een oude bekende. De rentree van de routoniers kwam niet uit de lucht vallen; zij  trainden in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft al volop mee. 

De Vries oriënteerde zich na zijn voetballoopbaan op het trainersvak, maar kwam erachter dat dit niks voor hem is. De TC3-cursus maakte hij niet af. “Hoofdtrainer zijn is niet voor mij weggelegd. Assistent-trainer zijn vind ik wel leuk. Liever één-op-één met jongens dan voor een groep staan. Je moet ook weten waar je goed in bent en waar je niet goed in bent”, aldus de man die Zwolsche Boys in 2017 naar de derde klasse schoot. De komende maanden gaat hij proberen de club te behouden voor dat niveau. “Want als je eenmaal in die vierde klasse terecht komt, is het moeilijk daar weer uit te komen”, zegt de inmiddels veertigjarige Zwollenaar.