Afbeelding
Shutterstock

Frysk Selskip Swol ontvangt Hein Jaap Hilarides

Algemeen

ZWOLLE - Het Frysk Selskip Swol houdt op vrijdag 18 februari een middagbijeenkomst. Deze middag komt Hein Jaap Hilarides, schrijver en muzikant, op bezoek.

Hilarides is een romancyclus aan het schrijven over de Biltse familie Wassenaar. In 2017 is ‘De trekker van Troje’, het derde deel van de cyclus, uitgegeven. Vrij recent verscheen deel 2: ‘Beppe Xenia’. Het derde deel wordt nog geschreven. De schrijver vertelt in Zwolle over zijn nieuwste boek en het totstandkomen van de romancyclus over de Wassenaars. 

Boerenzoon

Xenia is opgegroied in delta van de Drava (Drau) in Slovenië. Daar treft ze Freek Wassenaar, een boerenzoon uit het Bilt. Ze worden verliefd, trouwen in 1933 en vestigen zich in Fryslân. In het begin van de oorlog treft Xenia een oude liefde die in Nederland voor de SD werkt. Dit zet het leven van Xenia en Freek behoorlijk op z’n kop.

Wijkcentrum

De bijeenkomst wordt gehouden in wjkcentrum De Weijenbelt aan de Campherbeeklaan 82 in Berkum. De middag is zowel toegankelijk voor leden van het Frysk Selskip Swol als voor niet-leden. Er wordt gecontroleerd op de QR-code of bezoekers moeten al in het bezit zijn van een papieren bewijs van dezelfde status.

Vanaf 14.00 uur zijn kaarten te koop in De Weijenbelt. Kaarten zijn ook vooraf telefonisch te reserveren via (0529) 40 16 83. De bijeenkomst begint ’s middags om 14.30 uur.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 23 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14