Deelnemers aan de sponsorloop op de Softs Greenboarding.
Deelnemers aan de sponsorloop op de Softs Greenboarding. Eigen foto

ZAC brengt 3.500 euro bij elkaar voor Oekraïne

Algemeen

ZWOLLE - Onder het motto #SportforPeace organiseerde voetbalvereniging ZAC een verloting en sponsorloop voor Oekraïne. Er werd een bedrag van 3.435,50 euro ingezameld.

Voor de verloting hadden veertien sponsoren van de club meer dan 25 prijzen beschikbaar gesteld. Van bbq-pakketten en dinerbonnen tot een knipbeurt bij de kapper en karten bij Kobalt. De hoofdprijs was een tegoedbon voor tuinonderhoud van 250 euro van Hoveniersbedrijf D. Schutte. 

De prijzen leverden bij de Super Saturday Verloting 1.256,50 euro op. ZAC had vooraf aangegeven dat ze de opbrengst van de verloting zou verdubbelen tot een maximum van 1.000 euro. Dit gebeurde dan ook. 

Naast de loterij bracht ook de sponsorloop veel geld op. Hier deden vooral de jeugdteams van ZAC aan mee. De jeugdspelers liepen gemiddeld tien rondjes om het veld, al snel 3,2 km. Het idee van de sponsorloop kwam van één van de pupillen, de 9-jarige Daan van der Beek. Hij vroeg of er een sponsorloop georganiseerd kon worden voor Oekraïne, waarop de jeugdleiders van ZAC dit hebben opgepakt. De sponsorloop leverde nog eens 1.179 euro op. De totale opbrengst van ZAC, de sponsoren en de jeugdspelers is in zijn geheel naar Giro555 voor Oekraïne gegaan, een bedrag van 3.435,50 euro. 

Met dank aan de ZAC sponsoren: Albert Heijn Mulder, Artistic Hair, Bas Autowas, Blue Sakura, Care Rent, De Beren, Hoveniersbedrijf D. Schutte, Kapsalon Arif, Kartbaan Kobalt, Kip2day, La Terra Italiana, Monkeytown, PEC Zwolle en 11Teamsports.