Ger van der Veen.
Ger van der Veen. Eigen foto

Ger van der Veen verlegt grenzen

Sport

TENNIS - Ger van der Veen, lid van TC Ittersum was afgelopen weekend actief op het NK senioren indoor in Den Haag. Bij de enkelpartij kwam hij tot de derde ronde. Bij het dubbelspel bereikte de 60-jarige Zwollenaar met zijn dubbelpartner Jan van Helvert zelfs de finale. 

“Helaas is de finale niet gespeeld vanwege een lichte blessure”, aldus Van der Veen, die zondag meteen naar Spanje vloog om daar mee te doen met het internationale Tennis Federatie (ITF) seniorstoernooi op het tennispark van Rafael Nadal. Daar komen deelnemers uit de hele wereld en wordt in leeftijdscategorieën gespeeld voor punten op de wereldranglijst. “De eerste partij maandag wist ik met twee keer 6-0 te winnen van een Italiaan.”
Van der Veen werd op zijn zestiende lid bij TC Ittersum en is ook lid van TC Vollenhove. In 2010 besloot hij tennisleraar te worden. Hij ging zich onder andere specialiseren in het geven van les aan rolstoeltennissers. Dat doet hij nog steeds iedere donderdagavond. Een aantal van hen is terug te vinden in de top van Nederland.
Ook gaf hij les bij TC Vollenhove, waar hij zelf nog trainde en competitie speelde. Tennislessen geven deed hij eerder ook in IJsselmuiden en in het voormalige Fit Plaza in Zwolle.

“In 2019 ben ik minder les gaan geven, omdat ik meer internationale toernooien wilde spelen. Dat zijn ITF-toernooien, waarvoor ik vaak in Spanje en Duitsland ben. In Nederland zijn er bijna geen toernooien om te spelen in mijn categorie in combinatie met mijn leeftijd. Ik sta zowel als enkelspeler als dubbelspeler op de wereldranglijst”, besluit Ger, die voor meer informatie verwijst naar zijn website: www.tennisopleidingmtt.nl

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 13 uur geleden