Spits Stefan de Kramer eerder dit seizoen in actie. Hij werd tegen Den Ham na 65 minuten gewisseld. Mede-aanvaller Robbin Bastiaan was goed voor de gelijkmaker. Foto: © Pedro Sluiter

Met meer scherpte en meer lef na rust pakt ZAC nog een punt tegen Den Ham

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Tegen Den Ham kwam ZAC, niet voor het eerst dit seizoen, terug van een achterstand en dat sterkt Arnie Pot in de gedachte dat zijn ploeg het gaat redden in de strijd tegen degradatie.

Na een matte eerste helft kwam de tweedeklasser tegen Den Ham sterk uit de kleedkamer en dwong het een gelijkspel af (1-1). “Ik zie de ploeg steeds heel goed reageren. Dat was vandaag niet anders”, constateerde trainer Pot, die in de rust (bij een 0-1 achterstand) de spelers aansprak op hun instelling. “De 0-1 kort voor rust was een goeie waarschuwing wat dat aangaat. We hebben duidelijk gezegd dat iedereen wat weer moest brengen. Het was niet scherp genoeg in de eerste helft. Misschien zat de wedstrijd tegen Be Quick (vier dagen eerder, MdR) nog in de benen. Het was ook wat angstig. We moesten meer lef tonen in de tweede helft.”

‘Keeper liet de bal los’

Na de pauze drong ZAC de bezoekers terug en kwam het door een goal van Robbin Bastiaan langszij. Uit een voorzet van de sterk spelende Joey Groen dwong de kleine, maar fysiek sterke Bastiaan de gelijkmaker af. “Robbin ging het duel aan met de keeper, stevig, en die keeper liet de bal los. Het mocht door”, zag Pot tot zijn genoegen en opluchting. “Gezien het spelbeeld en onze matige eerste helft koester ik dit punt”, aldus Pot, die ervan overtuigd is dat ZAC het gaat redden dit seizoen. De oudste voetbalclub van Zwolle speelt voor het derde jaar op rij in de tweede klasse, waarbij de eerste twee seizoenen werden afgebroken vanwege corona. ZAC staat momenteel op een tiende plaats met een gat van zes punten naar een promotie/degradatieplaats. “We moeten er met zijn allen voor blijven gaan en vertrouwen houden. Maar het gaat ons lukken. Daar ben ik van overtuigd.”

Winst Be Quick ‘28 en WVF

In de tweede klasse H kwamen stadgenoten Be Quick ‘28 en WVF wel tot winst. Be Quick ‘28 rekende af met IJVV (0-3) en consolideert daarmee de derde plaats. WVF is aan een enorme opmars bezig na de winterstop en pakte tegen ASC ‘62 alweer voor de vijfde keer in 2022 een driepunter. Het werd 3-2 en daarmee is WVF, nog hekkensluiter in de winterstop, geklommen naar de zesde plaats.