Deelnemers aan het werk met de panelen voor het kunstwerk.
Deelnemers aan het werk met de panelen voor het kunstwerk. Foto: Frans Paalman

Schilderen voor Rode Kruis in Wezenlanden-park

Algemeen

ZWOLLE - Langzaam maar zeker verrees er in het paasweekend een enorm kunstwerk in Park De Wezenlanden. Het Rode Kruis hield van donderdag tot en met maandag het evenement Geef Kleur aan Noodhulp-actie.

Het reusachtig kunstwerk staat symbool voor de hulp van het Rode Kruis. Het kunstwerk is ontworpen door illustrator Hedof en opgedeeld in vakjes. Iedereen kon meeschilderen aan het kunstwerk door een paneel te kopen. Een paneel kostte 20 euro, het bedrag ging rechtstreeks naar de hulpverlening van het Rode Kruis. Het door illustrator Hedof ontworpen kunstwerk staat symbool voor het werk dat het Rode Kruis doet. De kunstenaar was zelf ook aanwezig om deelnemers te helpen. 


Foto Frans Paalman 

De actie was bedoeld om geld in te zamelen voor acties van het Rode Kruis in Nederland, maar ook wereldwijd: van hulp aan mensen die moeten overleven in Oekraïne tot de slachtoffers van cyclonen in de Filipijnen. Het was voor het eerst dat het Rode Kruis een dergelijke actie hield. De actie in Zwolle wordt geëvalueerd en waarschijnlijk ook op andere plekken in het land gehouden. 

Naast het kleuren was er van alles te doen in het Wezenlandenpark. Voor kinderen was er een springkussen en zo konden meedoen aan de pleisterrace. En er was een horecaplein. 

Met de opbrengst van de actie kunnen 2.300 mensen een maand lang van schoon drinkwater worden voorzien, 2.500 gezinnen kunnen een maand lang een voedselpakket ontvangen en 15.000 mensen kunnen medische noodhulp krijgen.

Het twintig meter hoge kunstwerk blijft een paar dagen staan.