Wichert aan het Rot ging ramen lappen met Marlous Holster.
Wichert aan het Rot ging ramen lappen met Marlous Holster. Foto: Eigen foto

Wichert aan het Rot krijgt een dikke pluim

ZWOLLE - Met de zwabber nog in de hand werd Wichert aan het Rot woensdagmorgen bemoedigend toegesproken door wethouder William Dogger.

Hij bedankte Aan het Rot, namens het college van burgemeester en wethouders, met een bos bloemen voor wat hij allemaal doet in de stad. Even daarvoor ging Wichert, alias clown Wicho, met SamenOuderen mee op pad als clown om de mensen van buurtkamer Arcadia, buurtkamer de Terp en locatie Berkumstede op te vrolijken. Clown Wicho en Mimilou kwamen op de locaties als zogenaamde schoonmakers, wat als echte clowns natuurlijk helemaal mis ging. Het bezoek ging vergezeld van taart en een zelf geschreven lied van Max en Maria. Wat Wichert niet wist, was dat alle ouderen van buurtkamer Arcadia in het complot zaten en allemaal wisten dat hij in het zonnetje zou worden gezet. Iedereen stond daar zomaar ineens buiten op wacht, terwijl Wichert als een ware Tambour-maitre met zwabber naar buiten kwam om naar de volgende buurtkamer te gaan. Daar wachtte de wethouder hem op.

SamenOuderen is een initiatief van WijZ Welzijn, SamenZwolle en diverse (zorg)partners om Zwolse ouderen een mooie daginvulling te geven. Zie voor meer informatie www.samenzwolle/samenouderen.