Kunstenaars zoeken man voor fotoshoot

ZWOLLE - Het Wilde Oog (kunstenaarsduo Hans Lemmerman en Inge van Run) zoekt voor een fotoshoot op maandagmiddag 9 november in Museum De Fundatie een jongen/man die affiniteit heeft met de punk/kraak/graffiti/heavy metalscene. Hij moet tussen de 17 en 27 jaar zijn.

Lemmerman en Van Run maken al twintig jaar professionele fotoreeksen en videoperformances die uitmondend in exposities en publicaties. “Kijk Wild & Denk Lenig is ons motto”, vertellen ze. “Voor een nieuw project in Overijssel brengen we acht groepen mannen in beeld in Deventer, Steenwijk, Enschede en Zwolle: de ene keer zijn het imkers, de andere keer oud-studenten van een tropische landbouwschool. Bij elke groep mannen zoeken we een jongere gast. Voor Zwolle hebben we inmiddels zeven mannen die ooit verwantschap voelden met de punk. Nu nog de jongere variant….”

Het gaat het duo om verwantschap met de mentaliteit van de punkers/krakers/graffiti/heavy metal spuiters. Een verwantschap die zich ook uiterlijk moet tonen. De uitverkorene maakt gedurende drie uur een professionele fotoshoot mee. "De expositie wordt op veel plekken in Overijssel en daarbuiten gepresenteerd. In Zwolle is dat bijvoorbeeld tijdens het Stadsfestival in september in schouwburg Odeon en Stadkamer 2021”, belooft Het Wilde Oog.

De fotoshoot in De Fundatie is van 13.00 tot 16.15 uur. Geïnteresseerden kunnen hun naam en fotootje sturen naar info@hetwildeoog.nl.