Afbeelding
stock

Het gaat erg makkelijk voor Oranje Zwart in derde klasse

(door Mark de Rooij)

KORFBAL - Met een 22-10 overwinning op EKCA/Cibod boekte Oranje Zwart zaterdag de zesde overwinning op rij. Een goede generale voor het duel met titelconcurrent Reehorst, maar met de verscherpte coronamaatregelen voor amateursporten is het de vraag wanneer de volgende wedstrijd wordt gespeeld.

Oranje Zwart wil zo snel mogelijk weg uit die derde klasse -in de zaal speelt het al tweede klasse- en is daar dit veldseizoen hard naar op weg. Met zes zeges uit zes duels is het voorlopig ongenaakbaar. EKCA/Cibod stond voor het treffen op een regenachtig sportpark Marslanden slechts twee punten achter, maar bleek geen partij voor de Zwollenaren. Vanaf 2-2 liep de ploeg van trainers Coen Klappe en Pascal Riem weg bij de tegenstander uit Arnhem. Na een 11-3 ruststand werd het 22-10.

“We merken dat het wel heel makkelijk gaat elke week”, zegt Klappe, die daar niet heel verbaasd over is. Dat was hij wel over de 8-26 zege (op 26 september) bij HKC, dat samen met Reehorst werd gezien als concurrentie voor de titel. “Dat dachten we vooraf wel, maar daar kregen we dus ook heel weinig tegenstand.” Reehorst verloor zaterdag van HKC waardoor OZ twee punten los staat van beide rivalen.

Corona

Verscherpte maatregelen voor amateursporten maken het vooruitzicht voor de rest van de veldcompetitie en de daarop volgende zaalcompetitie troebel, maar clubs weten nu wel waar ze aan toe zijn mocht het seizoen worden afgebroken. Wanneer de competitie over de helft is, wordt de tussenstand als eindstand gehanteerd, met de daarbij horende promotie- en degradatieregeling. Oranje Zwart is daar nog twee speelronden van verwijderd.

Klappe verwacht dat het geen probleem gaat zijn om die twee wedstrijden later in te halen, desnoods volgend voorjaar. De trainer wil een promotieverzoek bij de bond indienen mocht de veldcompetitie onverhoopt toch niet meer verder gaan. Achter het doorgaan van de zaalcompetitie zet de trainer op dit moment grote vraagtekens.