'Geen voetbal meer dit kalenderjaar'

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL - Met de boodschap dat de verscherpte coronamaatregelen worden verlengd tot ergens in december, verdween de hoop op een snelle hervatting van de amateursporten. De voorzitters van Be Quick '28 en CSV '28 gaan er vanuit dat er dit kalenderjaar niet meer gevoetbald wordt.

"De hoop is er wel, maar de verwachting niet", zegt Alex van de Vosse van Be Quick '28. "Het is nu het belangrijkste om die golf af te buigen. Ik ziet niet in dat er gauw weer versoepelingen komen", aldus de voorzitter van de zaterdagtweedeklasser.

De voorzitters van Berkum en SVI spraken eerder woorden van dezelfde strekking.

CSV '28 heeft in de jongste begroting al rekening gehouden met het scenario dat er in 2020 geen wedstrijden meer worden gespeeld. Martijn Hakstege ziet überhaupt niet in hoe de competitie nog normaal kan worden afgerond. "Hooguit een halve competitie, maar dan kan er geen promotie en degradatie zijn", weet de interim-voorzitter van CSV '28.

Lees volgende week meer over de situatie van CSV '28 in een nieuw deel van de serie 'Amateurvoetbalclubs in coronatijd'. Voorzitter Hakstege vertelt dan over de grote uitdagingen waar de club mee geconfronteerd wordt.

Rondje voor je club

Om de amateursportclubs financieel een handje te helpen is de actie 'Rondje voor je club' in het leven geroepen door Clubplan Nederland, een sportbureau uit Leeuwarden. Via de site www.rondjevoorjeclub.nl kan een rondje worden gegeven van twintig euro, of de helft of een kwart daarvan. Hiermee worden de gederfde kantine-inkomsten een beetje gecompenseerd. In Zwolle zijn er al rondjes gegeven bij HTC, vv Wijthmen, VSW, SVI en Travelbags/Handbalvereniging Zwolle.