John Stegeman
John Stegeman Pedro Sluiter

Revanche Lam na excuses van Stegeman

PEC ZWOLLE - Thomas Lam, de schlemiel van vorige week, revancheerde zich vrijdagavond tegen Fortuna Sittard met solide spel in de defensie en een schitterende vrije trap.

Met een fraaie, over de muur gekrulde, vrije trap, zorgde de Fin voor de 2-2 in het diepe zuiden. De ontlading was enorm bij de man die 'gewoon' weer de aanvoerdersband om zijn arm had. Daar was eerder in de week wel een goed gesprek met John Stegeman voor nodig. De trainer had hem tegen FC Twente tien minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Voor de camera van de NOS wilde de Fin er na enig aandringen vanuit de studio wel iets over los laten. "Ik was het niet eens met wat hij zei na de wedstrijd, maar hij zat ook in de emotie. Daar heeft hij ook zijn excuses voor aangeboden en daarmee is het voor mij klaar”, zei Lam. "Ik heb een slechte wedstrijd gespeeld, hij wisselt mij en dat is terecht. Iedereen maakt fouten: hij heeft geen goed interview gegeven en dat heeft-ie ook gezegd tegen mij”, aldus Lam.

Stegeman had eerder in de week voor de camera van Fox Sports al aangegeven dat hij spijt had van zijn emotionele uitbarsting. "Dat is dan niet goed, ik heb er spijt van dat ik op dat moment niet wat rustiger in mijn hoofd ben”, aldus Stegeman, die zijn aanvoerder tegen Fortuna een prima wedstrijd zag spelen. "Heel knap dat hij zo speelt, een week na wat er gebeurd is. Hoe hij leiding gaf aan de verdediging, hoe hij stond te verdedigen. Aan de bal was hij rustig. Dat is de Thomas Lam die wij kennen en dan is hij hartstikke belangrijk voor het elftal.”