Afbeelding
Foto: Kasper Veenstra

Theater de Makkers zoekt 1001 verhalen

ZWOLLE - Theater de Makkers roept de komende weken alle inwoners van Zwolle op om samen 1001 verhalen over hoop, moed en liefde te delen. Niet alleen verhalen worden er opgehaald en verzameld, er worden ook lampjes gezocht.

In totaal worden er 1001 (nacht)lampjes ingezameld en samengebracht in Theater de Spiegel, wat resulteert in een gratis toegankelijke expositie van licht en verhalen. Vlak voor de kerstdagen staan alle 1001 lampjes in de grote zaal van het theater. Die is open en de bezoekers lopen rond tussen de lampjes, luisterend naar de verhalen van stadsgenoten. Op kerstavond worden de lampjes met verhalen uitgedeeld in Zwolle aan mensen die wat extra licht nodig hebben tijdens deze donkere dagen. De inspiratie voor de operatie komt uit Colombia. Reclamebureau MullenLowe bedacht tien jaar geleden een actie om strijders naar huis te kunnen laten gaan tijdens de kerstdagen. Kerst 2020 zal anders zijn dan andere jaren, maar de behoefte aan samenzijn blijft. Daarom zoekt en deelt Theater de Makkers deze Kerst verhalen en lichtjes, samen met de stad en haar inwoners. Zwolse theaters en Theater de Makkers werken om deze grote operatie uit te voeren samen met onder meer Travers, Bevrijdingsfestival Overijssel, Museum de Fundatie, Stadkamer, Allemaal Zwolle en Zwolle Doet. Begin december begint de inzameling van 1001 lampjes.
De zoektocht naar verhalen is begonnen. Wat is het mooiste dat iemand ooit voor jou heeft gedaan? Spreek de voicemail van Theater de Makkers in, volg de instructies en deel kort je verhaal: 06-208 50 341.