Afbeelding
Foto: Eigen foto

‘Ik kreeg mijn echte vader terug’

"Soms zegt iemand iets wat heel erg bij me binnenkomt en wat me lang bijblijft. Dit was het geval bij wat Theo me vertelde. Het is al een paar jaar geleden als ik bij hem en zijn vrouw Lyda ben voor een nagesprek”, vertelt uitvaartverzorgster Marjanne Staal.

“De uitvaart van de vader van Theo was twee weken eerder. Na de drukte van het regelen van de uitvaart is het erg stil geworden voor hen. Nu de vader van Theo er niet meer is, is er echt een gat gevallen in hun leven. De drie jaar voor zijn overlijden was de vader van Theo ziek. Theo en Lyda hebben in die periode voor hem gezorgd. Ze zagen hem steeds meer inleveren op zijn gezondheid. Hij werd afhankelijk, somber en sloot zich af voor de mensen om hem heen. Ze moesten vader in die periode al stukje bij beetje loslaten.”

"Wat ik zo prachtig vind", zegt Theo, "is dat ik tijdens de uitvaart, door alles wat ik over mijn vader hoorde, weer een ander beeld kreeg van hem. Door alle herinneringen, verhalen en anekdotes kwam de man weer helemaal tot leven die mijn vader echt is geweest tijdens zijn leven. Door de moeizame laatste jaren was dat bij mij helemaal naar de achtergrond verdwenen. Dat heeft me erg goed gedaan, ik kreeg hierdoor mijn echte vader terug! Daar denk ik maar aan als ik hem mis.”

Hij laat Marjanne Staal trots deze foto zien van hem en zijn vader. “Wat mooi dat een goed afscheid ook dit teweeg kan brengen en wat fijn om hieraan bij te kunnen dragen.”

Marjanne Staal Uitvaartverzorging

www.marjannestaal.nl

06 – 109 66 939