Tennisvereniging Zwolle 750.
Tennisvereniging Zwolle 750. Foto: Pedro Sluiter

TVZ 750 eerste tennisclub met padel

PADEL - TVZ750 wordt de eerste tennisvereniging in Zwolle waar padel kan worden gespeeld. De club gaat één kunstgrasbaan verbouwen tot twee panorama padelbanen. "Onze leden hebben bijna unaniem gekozen voor deze uitbereiding", aldus voorzitter Lambert Seine.

De padelsport wordt steeds populairder in Nederland, maar Padel Zwolle is op dit moment de enige plek in Zwolle waar deze racketsport, een kruising tussen tennis en squash, kan worden beoefend. Bij de tennisclub in Hattem liggen ook twee padelbanen.

Padel is een spectaculaire, snelle en dynamische sport die wordt gespeeld in een glazen kooi van 10 bij 20 meter. Net als bij squash mogen de wanden tijdens het spel gebruikt worden. Tactiek is hierbij vaak belangrijker dan kracht en er wordt over het algemeen twee tegen twee gespeeld. Er zullen lessen en clinics gegeven worden om (niet-)leden de fijne kneepjes van padel te leren. Bij voldoende enthousiasme gaat de vereniging meedoen met de padelcompetitie.

Het huidige contributiesysteem voor tennis blijft onveranderd, leden betalen voor padel een kleine vergoeding van 8 of 11 euro, terwijl niet leden 18 of 22 euro per baan, per uur betalen (afhankelijk van het tijdstip).

Feestdagenactie

Volleybalverenigingen VC Zwolle, Regio Zwolle Volleybal en VV Voorsterslag, voetbalclubs ZAC en Be Quick '28, sloeproeivereniging Hattem Roeit en Tennisvereniging PAF zijn begonnen met een gezamenlijke feestdagenactie.

Het werkt heel simpel: kies jouw favoriete vereniging en bestel vervolgens uit het aanbod van de in totaal 23 bij deze actie aangesloten bedrijven. Lees verder op www.deswollenaer, ook voor de link van deze actie.