Eerste treffer Pherai; zesde gelijkspel PEC

PEC ZWOLLE - Immanuel Pherai noteerde zijn eerste doelpunt voor PEC, maar het was in Venlo niet genoeg voor de overwinning tegen VVV (2-2).

Het betekende gelijkspel nummer zes voor PEC en net zoals bij eerdere remises zat er meer in. Nadat PEC via Pherai, die in zijn achtste competitiewedstrijd voor PEC zijn eerste doelpunt maakte, en Mike van Duinen een achterstand had omgedraaid in een voorsprong, was Mustafa Saymak heel dicht bij de 1-3. Doelman Kirschbaum en de paal stonden in de weg. Balverlies op eigen helft van diezelfde Saymak leidde tot de 2-2 van Georgios Giakoumakis, die Thomas Lam aftroefde en Michael Zetterer met een fraai wippertje passeerde.

PEC eindigde met tien man na een rode kaart voor Lam in blessuretijd. De aanvoerder werd in een duel vastgehouden door Giakoumakis, probeerde zich los te rukken en maakte daarbij een slaande beweging die bestraft werd met rood. De straf was niet mild. Lam is voor vier wedstrijden geschorst. De straf is zo hoog omdat de verdediger nog één wedstrijd voorwaardelijk had staan na zijn rode kaart eerder dit seizoen bij AZ.

Pherai onderging vlak voor de pauze een blessurebehandeling en werd in de rust vervangen door Jesper Drost.

PEC blijft door de puntendeling hangen op de elfde plaats. Het heeft net als VVV Venlo en RKC Waalwijk, dat verrassend won van FC Twente, negen punten uit tien wedstrijden.