Geen volle zaal bij het Regio Zwolle Congres dit jaar.
Geen volle zaal bij het Regio Zwolle Congres dit jaar. Archieffoto: Pedro Sluiter

Regio Zwolle Congres 2020 gaat via livestream

ZWOLLE - Stichting Metropoolregio Zwolle houdt ieder jaar in december het Regio Zwolle Congres en presenteert daarbij de Regio Zwolle Monitor. Het Regio Zwolle Congres 2020 is op donderdag 10 december om 15.00 uur via een livestream te volgen.

Nu corona onze samenleving en economie op z’n kop zetten, is de vraag voor deze negende editie: ‘Hoe blijven we samen in business?’. Aan de hand van de pijlers economie, menselijk kapitaal, leefomgeving, bereikbaarheid en economie onderzocht de organisatie de stand van zaken. “Daarbij zoeken we de verbinding tussen de verschillende generaties in onze regio. We kijken daarom niet alleen naar hier en nu, maar ook naar later. De jeugd heeft de toekomst. Wat de uitkomsten betekenen voor de volgende generaties is te lezen in de monitor. Zo geven we ook invulling aan het congresthema: Verbinding door de generaties heen.”

Leiderschap

Nu ook het Regio Zwolle Congres te maken heeft met de huidige maatregelen, gaat de organisatie in een totaal andere setting voor een live-stream. Iedereen die zich heeft aangemeld op regiozwollecongres.nl/aanmelden kan meekijken. Rens de Jong is presentator. Aan tafel zit onder meer Jeroen Smit, onderzoeksjournalist en auteur. Hij vertelt welk leiderschap nodig is om de regio ook voor volgende generaties goed achter te laten. Dr. Aart Bontekoning is generatie-expert. Al twintig jaar onderzoekt hij de kracht van generatie-diversiteit in organisaties. En hij deed dat ook bij jongeren in de Regio Zwolle: waarvan krijgen zij energie?

Ondernemerschap

Burgemeester Peter Snijders, voorzitter van de Regio Zwolle, spreekt zijn regiorede uit. Marriël van der Most is directeur en eigenaar van de grootste enveloppenproducent van Nederland: Koninklijke van der Most en bestuurslid van Stichting Metropool Regio Zwolle. Zij staat in de recent gepubliceerde lijst van The Next Women, de honderd meest succesvolle vrouwelijke ondernemers van Nederland. Loes Daniels, oprichter van Experiencegift, is ook te vinden op de The Next Women 100 lijst. Marriël en Loes praten over het verschil in ondernemerschap in een bedrijf dat al meer dan honderd jaar bestaat of als start-up met Jacco Vonhof, voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland en ondernemer. Muziek is er van Hendrik Jan Bökkers.

Verkiezing

Wat blijft, is de bekendmaking van de Starter en Ondernemer van het jaar Regio Zwolle. Stemmen kan via de Regio Zwolle Connect app tot 10 december. Genomineerden voor de Starter van het Jaar zijn: Ton Bos (WeCobot), Marijn Bulthuis, (Distri Lab/Haarspullen) en Boy Rolloos en Johan Fluit (Forest Living). Genomineerden voor Ondernemer van het Jaar zijn: Jellard Koers (Suplacon), Chris Kruitbosch (Kruitbosch) en Hans Paul Visscher (Wecovi).

Initiatief

De verkiezing is een initiatief van MKB Nederland Regio Zwolle, VNO-NCW Regio Zwolle in samenwerking met Stichting Metropool Regio Zwolle. Rens de Jong presenteert aan het eind van de uitzending de prijswinnaars.