PEC zet overwicht eindelijk om in zege

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE - Bram van Polen en Pelle Clement maakten na blessureleed hun rentree in de wedstrijd tegen Vitesse (2-1 winst) en Jesper Drost produceerde zijn eerste Zwolse goal sinds het seizoen 2014/2015.

De goal van Drost was er niet één voor de overlevering, maar belangrijk was hij zonder meer. Zoals wel vaker dit seizoen had PEC het initiatief en hikte het tegen een doelpunt aan. Reijnders, Drost en Van Duinen misten kansjes in de eerste helft en in de tweede helft had Vitesse aanvankelijk zomaar op 0-2 kunnen komen. De bezoekers, die eventjes virtueel aan kop gingen in de eredivisie, hielpen PEC vervolgens een handje.

Idrissa Touré werd voor een wilde overtreding het veld af gestuurd en uit de daaruit volgende vrije trap maakte Drost gelijk. Hij verlengde een inzet van Eliano Reijnders. “Het was nog wel noodzakelijk dat ik hem aanraakte. Anders was die keeper ertussen gekomen”, zei Drost na afloop. Het duurde nog een paar minuten voordat hij zijn eerste treffer kon vieren sinds zijn terugkeer deze zomer in Zwolle, maar nadat de VAR geen buitenspel had geconstateerd stond het 1-1. Twee weken geleden werd een doelpunt van Drost tegen Utrecht nog afgekeurd door de VAR, die toen wel buitenspel constateerde. “Dat ging om millimeters. Nu was het gelukkig goed”, lachte Drost.

Met een man minder was Vitesse een paar minuten na de 1-1 gevaarlijk, maar PEC profiteerde optimaal van de ruimte die de Arnhemmers weggaven. Drost leek de bal iets te ver voor zich uit te spelen, maar versierde toch nog de strafschop die door Mike van Duinen onberispelijk in de linkerbenedenhoek werd geschoten: 2-1.

Rentree Van Polen en Clement

Bram van Polen stond op dat moment, met nog zestien minuten officiële speeltijd te gaan, al klaar om in te vallen. De aanvoerder maakte zijn eerste minuten sinds de spierblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Willem II op 24 oktober. Even later maakte ook middenvelder Pelle Clement zijn rentree na een liesblessure die hem het hele seizoen aan de kant had gehouden.

Trainerscarrousel

AMATEURVOETBAL - Coronatijd stopt de trainerscarrousel niet en dus druppelen de berichten over trainers die verlengen of stoppen langzaam maar zeker weer binnen. In Zwolle hebben WVF en vv Wijthmen het contract met respectievelijk Marcel van der Steege en Marc Helderman verlengt en neemt Be Quick '28 na dit seizoen afscheid van Edwin van Nijen.

Helderman is bij vierdeklasser Wijthmen bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer en was voortvarend begonnen. Wijthmen won verrassend de eerste drie wedstrijden voordat corona de competitie stillegde.

Van der Steege gaat een vierde seizoen in bij WVF. De Zwolse oefenmeester presteert prima met de club uit Westenholte en was vorig seizoen op weg naar de titel in 2H toen corona roet in het eten gooide.

Be Quick '28 is op zoek naar een nieuwe trainer nadat Edwin van Nijen had aangegeven dat hij na de huidige jaargang, zijn vierde, toe is aan iets nieuws.