Geesje van den Berg.
Geesje van den Berg. Foto: Heidi Beukers

Voettocht voor dieren

ZWOLLE - Geesje van den Berg van Dierenasiel Zwolle is maandag om 08.00 uur te voet vanaf het asiel in Zwolle vertrokken met als eindbestemming Arkel, het Christmas Station van Stichting Dierenlot. Met haar tocht wil ze geld inzamelen voor asieldieren.

Geesje verwacht op donderdag 17 december om 17.00 uur in Arkel aan te komen. De wandeltocht komt voort uit de jaarlijkse Christmas Challenge van de Stichting Dierenlot. Doel is om zo veel mogelijk geld op te halen voor dieren in nood in Nederland. De dierenhulporganisaties die meedoen aan de Christmas Challenge ontvangen de DierenLot Donatieverdubbelaar tot een maximum van 2.500 euro per organisatie. Wie Geesje wil sponsoren kan dat bijvoorbeeld doen door 0,10 euro per kilometer te bij te dragen. Zelf een bedrag bepalen, mag uiteraard ook. Doneren kan via deze link: https://www.arkelchristmasstation.nl/actie/geesje-van-den-berg. Wie op een andere wijze deze wandeltocht wil sponsoren, kan dat kenbaar maken via mailadres 125kmlopenvoorasieldieren@gmail.com.

Geesje’s motivatie is vooral de langst zittende dieren in het Zwolse dierenasiel. “Honden die maand na maand wachten op een #Foreverhome en toch enthousiast blijven. Gewonde katten die een behandeling geduldig ondergaan en de moederpoezen die maanden moeten wachten tot zij aan de beurt zijn en het dierenasiel kunnen verlaten. Ondanks alle afleiding, liefde en aandacht van onze asielmedewerkers zijn zij toch langer tijdelijk beperkter in hun bewegingsvrijheid dan de andere dieren in het asiel. Daarom loop ik de benen uit mijn lijf.” Via het Facebook- en Instagramaccount van dierenasiel Zwolle volgen dagelijks updates hoe het onderweg gaat.