Regio Zwolle Volleybal hervat competitie op 9 januari

VOLLEYBAL

Regio Zwolle Volleybal speelt op 9 januari in het Landstede Sportcentrum de eerste wedstrijd na de coronaonderbreking tegen Lammertink Installatiegroep/Set Up '65. Er is voorlopig geen publiek toegestaan.

De Nederlandse volleybalbond heeft besloten dat de eredivisie wordt afgewerkt met een halve competitie, dat wil zeggen dat alle teams elkaar één keer treffen. Alle ploegen spelen dus in totaal negen wedstrijden en de al gespeelde wedstrijden van voor de coronastop tellen mee. Dit gaat echter maar om drie duels.

Djopzz Regio Zwolle Volleybal, zoals het sinds de komst van een nieuwe hoofdsponsor door het leven gaat, begint op 9 januari aan de competitie en speelt de laatste wedstrijd op 27 februari. Het gaat om acht weekeindewedstrijden en één doordeweekse. De Zwolse vrouwen mikken op een plekje in de top vier en deelname aan de kampioenspoule. Deze bestaat uit een volledige competitie (uit en thuis). De nummers één en twee van de kampioenspoule spelen in een best of five om het kampioenschap.

De volleybalbond heeft vijfduizend sneltests ingekocht waar alle eredivisieteams gebruik van kunnen maken. Clubs moeten hun spelers een dag voor de wedstrijd een sneltest laten afnemen. Een positief geteste speler is pas weer speelgerechtigd wanneer deze langer dan zeven dagen geleden ziek is geworden, minimaal 24 uren klachtenvrij is én de dag voor de wedstrijd negatief getest heeft.

SWOL 1894 en Exstudiantes

Waar premier Rutte maandag 14 december een keiharde lockdown aankondigde die binnensporten tot 20 januari onmogelijk maakt, bleef de uitzondering voor de topsportcompetities staan. Voor Zwolle houdt dit in dat naast Regio Zwolle Volleybal en Landstede Hammers ook SWOL 1894 vrouwen en Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies zich op kunnen maken voor een herstart. Dat zijn althans de teams die uitkomen op het hoogste niveau, maar de zaalvoetbalsters van Exstudiantes is dat perspectief nog troebel. Zij mogen ook nog niet voluit trainen. De voetbalbond stelt hogere eisen aan de testprotocollen dan NOC*NSF. Volgens trainer Marcus-Jan Schiere eist de bond dat de zaalvoetbalclubs aan dezelfde protocollen voldoen als de veldvoetbalclubs in de eredivisie. "En dat is niet haalbaar voor de zaalvoetbalclubs."

Clubs in de eredivisie waterpolo gaan op 23 januari van start met het bekertoernooi. "De verenigingen worden op 4 januari voorzien van antigeentesten. Vanaf dat moment kan er begonnen worden met het testen van de selecties en het in groepsverband trainen”, aldus de Koninklijke Nederlandse Zwembond.